Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Indices weer hard onderuit

Auteur: Mister Money Maandag 6 oktober 2008
De AEX-index krijgt vandaag wederom harde klappen te verwerken. De index opende vier procent lager en het verlies liep in rap tempo op. Halverwege de dag stond de AEX op min 6 procent. De uitverkoop lijkt voor beleggers een nieuwe ronde te zijn ingegaan.

Het Amerikaanse reddingsplan dat eerder nog geprezen werd lijkt na goedkeuring van het Huis van Afgevaardigden voor twijfels onder de beleggers te zorgen. Massaal gaan de aandelen in de verkoop. Over de hele linie verliezen fondsen aan waarde. Beleggers lijken het vertrouwen in de economie verloren te hebben.

De grote verliezers
De beurzen zijn nog steeds in de greep van de kredietcrisis. De financials worden wederom het hardst getroffen. Verzekeraar Aegon noteerde rond 10.00 vanochtend zoín 22 procent lager op 5,03 euro per aandeel. Begin dit jaar was een aandeel Aegon ongeveer 12 euro waard. Vorige week ging Aegon ook al onderuit. Beleggers waren toen bang dat de verzekeraar nieuwe afschrijvingen moest plegen op zijn Amerikaanse beleggingen. Wat nu de reden is voor de daling is nog onbekend. Ook ING zakte vandaag verder weg. Momenteel moet je voor een aandeel ING ongeveer 16 euro betalen, in januari stond het aandeel nog op 26,75 euro. In Fortis, de derde financial op de AEX, wordt vandaag niet gehandeld.

Een andere grote verliezer is het staalconcern Arcelor Mittal. Het aandeel noteert vandaag ruim 10 procent lager. Beleggers vrezen dat een recessie de resultaten van het bedrijf zal uithollen.

Europa
Niet alleen op de Nederlandse beurs gaat het vandaag weer mis, maar in heel Europa worden er grote verliezen geleden. De beurs in Oostenrijk stond in de middag op een verlies van bijna 8 procent. Brussel stond op een verlies van 5,6 procent. De CAC 40 (Frankrijk) staat ongeveer 5 procent lager.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet