Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Internetsparen discriminatie?

Auteur: Miss Money woensdag 1 september 2010
De Belgische website Spaargids.be heeft een klacht ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van kansen en racismebestrijding, omdat internetsparen volgens hen discriminerend is. Directeur Kristof de Paepe vindt dat, omdat mensen die geen toegang hebben tot internet niet kunnen profiteren van de hogere rentetarieven op internetsparen ten opzichte van de reguliere spaarrekening.

In mijn ogen is dit een belachelijke aanklacht. Internetsparen levert doorgaans meer rente op, omdat de bank er minder kosten aan heeft. Dit heeft niks te maken met discriminatie. Als een supermarkt besluit de goedkopere product bovenin de schappen te leggen, zodat mensen die niet zo groot zijn, zoals ik met mijn 1.67m, er niet bij kunnen, ga ik toch ook niet roepen dat dat discriminatie is?

Als je de redenatie van Spaargids.be volgt, zou je zelfs kunnen beweren dat gratis e-maildiensten een vorm van discriminatie zijn. Als ik geen toegang heb tot internet kan ik niet mailen en moet ik dus gewoon een brief of kaart sturen via de post. Zeker nu de postzegels nog eens twee cent duurder zijn geworden, is dat natuurlijk niet te verkroppen. Pure discriminatie van bedrijven als Microsoft en Google dat zij gratis e-maildiensten aanbieden en dat mensen zonder internet hier geen toegang toe hebben.

Waarschijnlijk is dit gewoon een slimme publiciteitsstunt van Spaargids.be, maar erg serieus te nemen is het natuurlijk niet. Wel of geen toegang hebben tot internet, is niet iets op grond waarvan je kunt spreken van discriminatie.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet