Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Inzittendenverzekering

Stel: Je bent betrokken bij een ernstig auto ongeluk waarbij één van je medepassagiers komt te overlijden. Iets waar je natuurlijk liever niet aan wilt denken, maar waar je wel verzekerd voor kan zijn. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie over de inzittendenverzekering. Er wordt uitgelegd wat deze verzekering inhoudt, waar moet je op letten en wat de voor- en nadelen van een inzittendenverzekering zijn. Daarnaast een aantal nuttige tips.

Informatie inzittendenverzekering
Aanschaf van een inzittendenverzekering
Een ongeval inzittendenverzekering of een schadeverzekering voor inzittenden kan je bijna bij iedere verzekeringsmaatschappij afsluiten. Een ongevallen inzittendenverzekering keert alleen uit bij dood of invaliditeit van de inzittenden. De bedragen zijn van te voren in de polis vastgesteld. Het maakt niet uit of dat de bestuurder van het voertuig schuldig is of niet.

Als je een ongevallen inzittendenverzekering afsluit lees dan goed de polis door. De ene verzekeringsmaatschappij kan iets anders onder een ongeval verstaan dan de andere. Daarnaast is bij de ene verzekeraar de bestuurder mee verzekerd, en bij de ander weer niet.

Een schadeverzekering dekt letselschade tot een maximum van het verzekerde bedrag. De verzekering geldt zowel voor bestuurder als voor inzittenden. Bij letselschade moet overigens niet alleen aan fysieke schade worden gedacht. Ook kapotte brillen, pakken of medische kosten kunnen mogelijk door deze verzekering gedekt worden.

Doordat bij de schadeverzekering voor inzittenden de werkelijke schade wordt vergoed, kan de uitkering bij ernstig letsel hoger uitvallen dan bij de ongevallen inzittendenverzekering. Daarnaast keren de meeste maatschappijen ook smartengeld uit. Let wel: Dit doen ze niet allemaal.
Alternatieven inzittendenverzekering
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat een ongevallenverzekering geen overbodige luxe is?
Wist u dat het eigen risico in 2014 omhoog gaat naar 360 euro?
Wist u dat het niet zeker is dat de zorgpremies komend jaar omlaag gaan?