Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Is er toekomst voor de no claim regeling?

Auteur: Mister Money Dinsdag 21 november 2006
De toekomst van de no claim regeling hangt aan een dun draadje. De vraag is dan ook niet of de regeling wordt afgeschat, maar wanneer dit gaat gebeuren? Bijna alle politieke partijen zijn niet blij met de huidige situatie. Daarnaast is de medische sector al helemaal niet te spreken over de no claim regeling.

De no claim regeling werd in 2005 ingevoerd om mensen bewuster te maken van de kosten in zorgsector. De consument wordt beloond als hij/zij geen gebruik van bepaalde zorg. Als er minder dan 255 euro zorgkosten zijn gemaakt krijg je het verschil terug. Huisartsenzorg, verloskundige zorg, aanschaf/huur hulpmiddelen en zorg aan kinderen (0 tot 18 jaar) tellen niet mee in de berekening van de no claim teruggave.

Lang niet iedereen in Nederland is blij met de no claim regeling. Chronisch zieken mensen worden door de regeling benadeeld. Daarnaast zijn ook de zorgverzekeraars niet echt te spreken over de regeling. De no claim brengt namelijk een heleboel financiŽle rompsloop met zich mee. Verder vinden zij dat de regeling erg verwarrend is voor de consument. Nederland kent immers ook al het eigen risico systeem in de zorgverzekering.

Ook in de politiek is bijna niemand meer blij met de regeling. Eerder dit jaar werd er al over de afschaffing van de no claim regeling gesproken. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft toen laten weten dat het niet mogelijk is om de no claim regeling op 1 januari 2007 af te schaffen. De minister zou namelijk te weinig tijd hebben om een alternatief in te voeren. Zonder alternatief zou de afschaffing van de no claim regeling leiden tot een boekhoudkundig tekort van 2 miljard euro.

Eigenlijk zijn alle grote partijen, behalve de VVD, voor afschaffing van de regeling. Het CDA wil dat de regeling per 1 januari 2008 verdwijnt. PvdA, Groenlinks, SP en de ChristenUnie willen dat de regeling per direct ,of ieder geval zo snel mogelijk tot de verleden tijd behoren.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Toch geen eigen bijdrage spoedeisende hulp
Zorgverzekering in 2013
Aantal wanbetalers zorgverzekering groeit
Meer mensen wisselen van zorgverzekeraar
Grote verschillen doelgroepgerichte zorgpolissen

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet