Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Gerrit Zalm is toch geen schurk?

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Donderdag 15 oktober 2009
Waar kan het deze week anders over gaan dan de neergang van DSB Bank? De meest heftige gebeurtenis in de Nederlandse financiŽle wereld die ik me kan bedenken. Het Icesave-drama, vorige week precies een jaar geleden, verbleekt erbij. DSB Bank heeft immers niet alleen spaarders, maar ook klanten met een betaalrekening, verzekeringen, en vooral heel veel klanten met een lening of hypotheek. Heel veel Nederlanders zitten daardoor met allerlei vragen.

Erg interessant vind ik persoonlijk de onderzoeken die er gaan komen naar de gang van zaken rondom DSB Bank. Allereerst de rol van de toezichthouders. Heeft De Nederlandsche Bank hier zwaar gefaald, of heeft onze centrale bank achter de schermen juist heel veel gedaan om deze afloop te voorkomen? Heeft de AFM niet veel te laat actie ondernomen op de al jarenlang bekende werkwijze van DSB rondom het 'door de strot duwen' van onnodige koopsommen bij het afsluiten van leningen en hypotheken?

Zeker ook het onderzoek naar de bestuurders van DSB Bank. In mijn ogen is Dirk Scheringa geen lieverdje en komt de schandalige strategie van het bedrijf zeker uit zijn koker. Ik hoop dan ook dat hij op ťťn of ander manier persoonlijk aangesproken kan worden voor de schade die veel DSB klanten lijden. Maar hoe zit het nu met de bijdrage van Gerrit Zalm? Ik hoop dat hij zo rechtgeaard is als ik hem altijd heb gezien, waar ik wel aan ging twijfelen toen hij in zee ging met DSB. Dat kan prima: als hij binnen de bestuurskamer van DSB Bank hard heeft gewerkt om strategie van Scheringa om te turnen naar een normale werkwijze. Als Gerrit het met de gang van zaken volledig oneens was en - zonder dat te uiten naar de buitenwereld - zijn band met Dirk heeft gebruikt om hem tot veranderingen aan te zetten. Ik kan gewoon niet geloven, tenzij het tegendeel bewezen wordt natuurlijk, dat Gerrit Zalm willens en wetens heeft meegewerkt aan de streken van Dirk Scheringa.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet