Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Jongeren mogen minder pinnen

Auteur: Mister Money donderdag 25 augustus 2011
Jongeren tot 18 jaar mogen vanaf 1 september nog maar 250 euro maximaal per dag pinnen bij ING Bank. Het limiet voor opnemen ‘uit de muur’ was voorheen 1.000 euro. De ING Bank beperkt dit bedrag om te voorkomen dat criminelen de jongeren gebruiken als ‘geldezels’ om via hun rekening geld door te sluizen.

Het komt steeds vaker voor dat jongeren worden gebruikt als ‘geldezels'. Tegen een kleine vergoeding staan de jongeren hun pinpas af aan criminelen. De rekening wordt dan gebruikt als doorgeefluik. De criminelen storten er geld op dat ze bijvoorbeeld hebben vergaard via internetfraude en halen het er ook snel weer af. Zo komt de politie niet bij de echte daders.

Voor de jongeren heeft dit wel grote gevolgen. Ze kunnen worden aangeklaagd voor fraude en diefstal en mogen dan acht jaar lang geen bankrekening meer bezitten. Naar schatting lopen er in Nederland ongeveer 5.000 zogenoemde geldezels rond. Het komt ook voor dat de jongeren onder dwang of bedreiging hun pinpas moeten afstaan.

Jongeren die een betaalrekening hebben bij ING en toch meer geld willen opnemen dan 250 euro kunnen dit bij een bankkantoor doen.

Opnamelimiet
Rabobank en ABN Amro hebben vandaag in De Volkskrant aangegeven het pinbedrag voor jongeren niet te verlagen. Bij de Rabobank kunnen jongeren maximaal 500 euro pinnen en bij ABN AMRO maximaal 250 euro. Friesland Bank heeft de dagopnames voor jongeren ook aan banden gelegd. Jongeren van 12 tot 18 jaar mogen maximaal 450 euro opnemen. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is dit 125 euro.

ING zat met haar vorige limiet dus ook erg aan de hoge kant vergeleken met de andere grootbanken. Alleen SNS Bank kent ook een limiet van 1.000 euro voor zowel jongeren als volwassenen. Deze bank heeft besloten het limiet niet aan te passen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet