Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Jouw financiŽle thermometer in 2009

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 7 januari 2009
Koud hŤ! We zijn ook helemaal niets meer gewend natuurlijk als het om winters gaat. Nog niet eens zo heel lang geleden (denk ik graag om me niet te oud te voelen) was het heel normaal om iedere winter op de schaats te staan. Heerlijk! Nu is schaatsen op natuurijs iets bijzonders geworden waar we opeens door overvallen worden. Ik heb niet eens meer schaatsen in de kast liggenÖ

Bij ijskoud gaan mijn gedachten toch even terug naar Icesave. Voor de meeste mensen is het leed geleden, die hebben hun spaarcenten teruggekregen van De Nederlandsche Bank omdat Wouter Bos zo lief is geweest de eerste Ä 100.000 te garanderen. De groep Icesave-spaarders met meer dan een ton staat echter nog steeds in de kou.

Vooruit kijkend vraag ik me af wat de financiŽle thermometer in 2009 zal gaan doen. De ontwikkeling op de beurzen natuurlijk, maar vooral ieders persoonlijke geldzaken. Kijk jij anders naar je financiŽn nu de wereld van geld zo veranderd is? Ben je minder bezig met de wens om meer te verdienen, omdat overstappen van werkgever teveel onzekerheid geeft? Vind je het rentepercentage op je spaargeld minder belangrijk omdat ook sparen kennelijk risicoís kan opleveren? Overweeg je af te lossen op je hypotheek omdat de waarde van je woning misschien daalt? Ben je aan het kijken op welke uitgaven je kunt besparen zodat je een spaarpot voor mindere tijden kunt aanleggen?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er voor jou helemaal niets verandert. Dat je geen zin hebt om je druk te maken over problemen die jouw persoonlijke leven (nog) niet raken. Dat je gewoon geld blijft uitgeven zoals je altijd al deed. Dat je ťťn van de mensen bent die wel een nieuwe auto koopt. Of wel uitkijkt naar een andere woning. Als je in een situatie zit waarin dat gewoon kan, waarom dan ook niet? Het is goed om je bewust te zijn van risicoís maar niet om bang in een hoekje te gaan zitten terwijl er niets aan de hand is.

Ik wens alle bezoekers van Mister Money een 2009 toe waarin de financiŽle thermometer een prettige temperatuur aangeeft!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet