Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Kentering op de beurzen

Auteur: Mister Money Dinsdag 18 augstus 2009
Sinds begin juli is de AEX flink gestegen en ook andere indices doen het goed. De Dow Jones, S&P 500, Hang Seng en Nikkei lieten allemaal mooie rendementen zien. De stijgingen werden veroorzaakt door beter dan verwachte kwartaalcijfers en macro-economische cijfers. Inmiddels is de aandelenstijging zoín beetje tot stilstand gekomen.

Doordat de beurskoersen de afgelopen weken zo sterk gestegen zijn, is er sprake van oververhitting. Beleggers twijfelen dan of de beurzen niet te ver door gestegen zijn en of ze inmiddels niet te veel betalen voor hun aandelen. Meestal treedt er na een periode van flinke stijgingen dan ook een correctie op.

Dat is wat er nu aan de hand is. De beurzen deden op 17 augustus een stapje terug, de AEX verloor bijvoorbeeld 2%. Elders in de wereld zagen we hetzelfde verschijnsel. Als je wilt gaan beleggen en je hebt nog niet kunnen profiteren van de koersstijgingen van de afgelopen weken, is het misschien slim om nog even te wachten.

Verschillende analisten verwachten dat de AEX verder terug zal zakken tot 272 punten om daarna weer te gaan stijgen. In het verleden is september vaak een slechte beursmaand geweest, dus misschien wordt oktober het ideale instapmoment. Dan is er waarschijnlijk ook meer zicht op hoe het staat met het economisch herstel.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet