Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Kijk naar je totale financiŽle plaatje

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Donderdag 7 februari 2008
Veel mensen zien hun financiŽle zaken als losse stukjes. Af en toe kijken ze eens naar ťťn van die stukjes om te bedenken of dat wel goed geregeld is. Dan lopen ze hun verzekeringspakket door of bespreken ze hun hypotheek met een adviseur. Ze nemen eindelijk eens de moeite om te kijken wat hun spaargeld oplevert of wat die lening ze eigenlijk kost. Allemaal heel verstandig om aandacht aan te besteden.

Het is nog veel verstandiger om alle financiŽle zaken in hun onderlinge samenhang te bekijken. Op die manier kun je soms behoorlijk besparen omdat dubbele voorzieningen voorkomen worden. Het komt regelmatig voor dat mensen een aardig bedrag aan spaargeld hebben maar ondertussen ook een openstaand saldo op een doorlopend krediet. Of erger nog: ze staan rood op hun betaalrekening. Dat is simpelweg geld weggooien! Heb jij misschien ook allerlei spaarpotjes voor verschillende doelen? Om daarbij ook nog te sparen voor het aflossen van de hypotheek en toch voor de zekerheid ook een uitvaartverzekering te hebben. Om vervolgens ook nog alle verzekeringsdekkingen te hebben die er maar zijn? Geef je niet teveel geld uit aan al die voorzieningen?

Dit soort dubbelingen kun je voorkomen door al je financiŽle zaken eens goed op een rijtje te zetten. Dat hoeft niet direct een ingewikkeld financieel plan te worden. Begin gewoon met het inventariseren van alle financiŽle zaken die je hebt lopen. Zo ontdek je soms al dubbelingen of onefficiŽnte combinaties. Vervolgens ga je bedenken wat je wilt. Dat is lastiger te formuleren, helemaal voor de langere termijn. Start dan met het heden: wat wil je op dit moment geregeld en afgedekt hebben? Ga vervolgens naar de nabije toekomst Ė zijn er doelen die je binnen een paar jaar bereikt wilt hebben? En denk tenslotte na over de verdere toekomst. Hoe denk je dat jouw leven er over 20 jaar uit zal zien? Hoe zal het zich ontwikkelen op persoonlijk en financieel vlak? Natuurlijk kun je dat niet voorspellen, het leven zit vol verrassingen. Daarom is het verstandig om de inrichting van je financiŽle zaken flexibel te houden: alles moet makkelijk aanpasbaar zijn aan nieuwe situaties.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet