Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Kinderopvangtoeslag en de fiscus
Veel kinderen in Nederland gaan naar de kinderopvang. De opvangkosten zijn niet gering. Om ouders tegemoet te komen is de kinderopvangtoeslag ingevoerd. De hoogte van de toeslag is van diverse factoren afhankelijk. Zo moet de kinderopvang bijvoorbeeld geregistreerd zijn.

Kinderopvangtoeslag 2014 - Uitleg en aanvragen - Ook in 2014 veranderen de regels rondom de kinderopvangopvangtoeslag weer. De maximumvergoeding die je per uur kunt krijgen, gaat bijvoorbeeld omhoog.
Kinderopvangtoeslag 2013 - De kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten voor kinderopvang. In dit artikel vind je aan welke regels je moet voldoen om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag in 2013, hoeveel kinderopvangtoeslag je kunt ontvangen. Ook leggen we uit hoe je de toeslag kunt aanvragen.
Kinderopvangtoeslag 2012 - Als je kinderen hebt die naar de kinderopvang gaan, is de kans groot dat je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten van kinderopvang. Het doel hiervan is om ouders te stimuleren meer te gaan werken. Hoe hoog de kinderopvangtoeslag is die je in 2012 kunt ontvangen, hangt af van verschillende factoren, zoals het inkomen van de ouders.
Kinderopvangtoeslag 2011 - Er zijn aantal toeslag voorwaarden waar je aan moet voldoen in 2011 om kinderopvangtoeslag te kunnen ontvangen. Zo moeten jij en je partner allebei werken. Er zijn wel gevallen waarin je ook recht kunt hebben op kindertoeslag als je niet werkt. Bijvoorbeeld als je via de gemeente of uitkeringsinstantie UWV een opleiding danwel reďntegratieproject volgt.
Kinderopvangtoeslag 2010 - Ouders kunnen in sommige gevallen gebruik maken van de kinderopvangtoeslag. De toeslag is een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Werkende ouders of ouders die een opleiding volgen, kunnen in aanmerking komen voor de kinderopvangtoeslag.
Kinderopvangtoeslag 2009 - Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. De toeslag bestaat eigenlijk uit twee delen. Hier vind je belangrijke informatie over de kinderopvangtoeslag in 2009.
Kinderopvangtoeslag 2008 - Een voorwaarde voor het ontvangen van kinderopvangtoeslag is vanzelfsprekend dat het kind naar een opvang moet gaan. De toeslag is in het leven geroepen om de kosten te verdelen tussen ouders, werkgevers en het rijk.
Kinderopvangtoeslag 2007 - De regels voor kinderopvangtoeslag zijn vastgelegd in de Wet Kinderopvang. Of je hier recht op hebt en hoe hoog de toeslag is, is inkomensafhankelijk. Vanaf 2007 is een bijdrage van de werkgever in de kinderopvangtoeslag opgenomen.
Kinderopvangtoeslag 2006 - Op 1 januari 2006 is de kinderopvangtoeslag ingevoerd. Als je kinderopvangtoeslag wil aanvragen, dan moet je dat doen via de Belastingdienst. Je ontvangt dan een maandelijkse uitkering, maar kunt er ook voor kiezen dat die naar het kindercentrum gaat.

Tips
Fiscus kinderopvangtoeslag: werkende ouders
Alleen werkende ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag. De toeslag kan ook uitgekeerd worden als een ouder een opleiding volgt of de kansen op de arbeidsmarkt verbetert door een re-integratieproject te volgen via UWV of de gemeente.
Belasting kinderopvangtoeslag en opbouw
Hoeveel kindertoeslag iemand ontvangt, is van verschillende factoren afhankelijk. De toeslag bestaat eigenlijk uit delen. Een gedeelte van de kinderopvangtoeslag komt van de belasting (overheidsbijdrage) en een gedeelte komt van de werkgever (werkgeversbijdrage).
Kinderopvangtoeslag belasting: uitkering
De kinderopvangtoeslag kan via de website www.toeslagen aangevraagd worden. Uiterlijk acht weken na het indienen van de aanvraag ontvang je bericht waarin de hoogte van de voorschotbeschikking staat. Vervolgens wordt de toeslag maandelijks uitgekeerd rond de 20e van de maand.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Geldzaken jongeren: verantwoordelijkheid nemen Geldzaken jongeren: verantwoordelijkheid nemen
Een groeiende groep jongeren kan niet goed omgaan met geld. De jongeren maken vaak hoge schulden en raken hierdoor in de financiele problemen. In de special Geldzaken voo... Geldzaken voor jongeren
Carričre maken en informatie Carričre maken en informatie
Het is helemaal niet gek als je zenuwachtig bent voor je sollicitatiegesprek. Er zijn een aantal handigheden die je zenuwen misschien iets kunnen wegnemen. Meer informati... Het dossier carričre maken
Echtscheiding en de portemonnee Echtscheiding en de portemonnee
Een echtscheiding is een pijnlijke en ingrijpende gebeurtenis. Mochten jullie besloten hebben om jullie huwelijk te ontbinden dan breekt er een moeilijke periode aan. Bel... Dossier scheiden


 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat u ook mag schenken aan uw schoonzoon of -dochter?
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat een gezamenlijke spaarrekening ook interessant kan zijn voor vriendengroepen?