Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Kindgebonden budget 2013

Auteur: Mister Money zaterdag 26 januari 2013
Het kindgebonden budget is een tegemoetkoming van de overheid voor ouders met een laag inkomen met kinderen jonger dan 18 jaar. Elk jaar opnieuw worden de regels voor het kindgebonden budget aangepast. In dit artikel vind je de voorwaarden en bedragen voor het kindgebonden budget in 2013.

Voorwaarden kindgebonden budget 2013

Om in 2013 in aanmerking te komen voor het kindgebonden budget, moeten jij en je eventuele partner aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze zijn:

  • Je hebt 1 of meer kinderen die jonger zijn dan 18 jaar
  • Jij of de andere ouder van het kind krijgt kinderbijslag. Is je kind 16 of 17 jaar oud is en jij of de andere ouder ontvangt geen kinderbijslag. Dan geldt als voorwaarde dat je het kind in belangrijke mate moet onderhouden. Dit wil zeggen dat je per kwartaal minimaal 416 euro bijdraagt in de kosten van levensonderhoud van het kind.
  • Je (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning
  • Je (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog.

Inkomen

Hoe hoog je inkomen mag zijn om in aanmerking te komen voor het kindgebonden budget, hangt af van het aantal kinderen dat je hebt. Heb je één kind dan mag je maximaal ongeveer 40.000 euro verdienen. Voor gezinnen met 5 kinderen geldt een maximuminkomen van 50.000 euro per jaar.

Vermogen

Naast het inkomen, bekijkt de Belastingdienst ook je vermogen om te bepalen of je recht hebt op het kindgebonden budget. Ben je alleenstaande? Dan mag je vermogen in 2013 niet hoger zijn dan 101.139 euro. Woon je samen, dan mag jullie gezamenlijke vermogen maximaal 122.278 euro bedragen. Als peildatum hiervoor kijkt de fiscus naar het vermogen op 1 januari 2013.

Hoogte kindgebonden budget 2013

Hoeveel kindgebonden budget je ontvangt, hangt af van je (gezamenlijke) inkomen en het aantal kinderen onder de 18 jaar dat je hebt. Ook de leeftijd van de kinderen speelt een rol. Hieronder vind je de maximale toeslagen afhankelijk van de gezinsgrootte.


Gezin met...Maximaal kindgebonden budget
1 kind1.017 euro
2 kinderen1.553 euro
3 kinderen1.736 euro
4 kinderen of meerVoor het 4e kind en elk volgende kind ontvang je 106 euro erbij
Kinderen 12 t/m 15 jaarVerhoging van 231 euro per kind
Kinderen 16 of 17 euro Verhoging van 296 euro per kind

Kinderen 12 t/m 15 jaar Verhoging van 231 euro per kind

Kinderen 16 of 17 jaar Verhoging van 296 euro per kind.

De maximale budgetbedragen die hier worden genoemd ontvang je alleen als je (gezamenlijke) inkomen niet hoger is dan 26.147 euro. Is je inkomen hoger? Dan zal het kindgebonden budget 2013 voor jouw lager zijn.

Aanvragen kindgebonden budget

Het is in principe niet nodig om kindgebonden budget aan te vragen. Wie hier recht op heeft, krijgt automatisch bericht van de Belastingdienst. Het kan echter voorkomen dat de fiscus te weinig gegevens heeft om te bepalen of een gezin in aanmerking komt voor het kindgebonden budget. In dat geval kun je het ook zelf aanvragen via de website Toeslagen.nl.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Kindgebonden budget 2014
Kindgebonden budget 2012
Kindgebonden budget 2011
Kindgebonden budget 2010
Kindgebonden budget 2009


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken