Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Kindgebonden budget 2014

Auteur: Mister Money dinsdag 31 december 2013
Elk jaar past de Belastingdienst de voorwaarden voor de verschillende toeslagen aan. Ook rondom het kindgebonden budget zijn er in 2014 een aantal veranderingen. In dit artikel lees je alles over de voorwaarden voor het kindgebonden budget en de hoogte ervan in 2014.

Krijg ik kindgebonden budget in 2014?

Om voor het kindgebonden budget in aanmerking te komen moeten jij en je eventuele toeslagpartner in 2014 aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • Je hebt één of meer kinderen die jonger zijn dan 18 jaar.
  • Jij of de andere ouder krijgt kinderbijslag. Als het kind 16 of 17 jaar is en geen van beide ouders ontvangt kinderbijslag, moet je het kind in belangrijke mate onderhouden. Dit betekent dat u minimaal 416 euro per kwartaal bijdraagt in de kosten van levensonderhoud voor het kind.
  • Je (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.
  • Je (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog.
Inkomen

Hoeveel inkomen je mag hebben om voor het kindgebonden budget in aanmerking te komen, hangt af van hoeveel kinderen je hebt. Heb je één kind, dan mag je maximaal ongeveer 45.000 euro verdienen. Voor gezinnen met 5 kinderen geldt een maximuminkomen van ongeveer 50.000 euro per jaar.

Vermogen

Naast het inkomen bekijkt de Belastingdienst ook je vermogen om te bepalen of je recht hebt op het kindgebonden budget. Ben je alleenstaande? Dan mag je vermogen in 2014 niet hoger zijn dan 102.499 euro. Woon je samen, dan mag jullie gezamenlijke vermogen maximaal 123.638 euro bedragen. Als peildatum hiervoor kijkt de fiscus naar het vermogen op 1 januari 2014.

Hoogte kindgebonden budget in 2014

Hoeveel kindgebonden budget je ontvangt in 2014 hangt af van je (gezamenlijke) inkomen en het aantal kinderen onder de 18 jaar. Ook de leeftijd van de kinderen speelt een rol. In de rekentool van de Belastingdienst kun je precies zien hoeveel kindgebonden budget je krijgt in 2014.

Aanvragen kindgebonden budget 2014

Het is in principe niet nodig om kindgebonden budget aan te vragen. Wie hier recht op heeft, krijgt automatisch bericht van de Belastingdienst. Het kan echter voorkomen dat de fiscus te weinig gegevens heeft om te bepalen of een gezin in aanmerking komt voor het kindgebonden budget. In dat geval kun je het ook zelf aanvragen via de website Toeslagen.nl.

__________________________________________________________________

Over Mister Money

Mister Money is dé financiële vergelijkingssite voor bankproducten en verzekeringen. Ben je op zoek naar de hoogste spaarrente, de voordeligste hypotheek of de goedkoopste ziektekostenverzekering? Via de renteoverzichten en vergelijkingsmodules op Mister Money kun je eenvoudig en snel alle spaarrekeningen, leningen, en basisverzekeringen vergelijken op rente of premie en voorwaarden. Ook kun je op Mister Money gemakkelijk de goedkoopste hypotheek vinden. Zo vind je altijd een voordelig financieel product dat past bij jouw situatie.
__________________________________________________________________

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Kindgebonden budget 2013
Kindgebonden budget 2012
Kindgebonden budget 2011
Kindgebonden budget 2010
Kindgebonden budget 2009


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken