Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Koopsubsidie 2014

Auteur: Mister Money dinsdag 29 april 2014
De koopsubsidie, officieel Eigenwoningbijdrage, was een landelijke regeling waarbij staters met hulp van een subsidie van de overheid een woning konden kopen. Het toenmalige Ministerie van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu) introduceerde de regeling om de verkoop van woningen te stimuleren. In 2010 raakte de subsidiepot echter leeg en sindsdien is deze niet meer aangevuld. Hierdoor is het niet meer mogelijk om koopsubsidie aan te vragen.

Alternatieven voor koopsubsidie in 2014

In plaats van koopsubsidie heb je als starter in 2014 nog wel verschillende andere mogelijkheden om met financiële hulp een woning te kopen. Eén voorbeeld hiervan is de starterslening. Dit is een aanvullende lening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Deze lening komt bovenop je hypotheek, waardoor je een groter bedrag beschikbaar hebt om een woning te kopen. Meer over deze regeling en hoe je de starterslening aanvraagt lees je in het artikel: ‘Starters en de starterslening’.

Daarnaast bieden veel woningcorporaties tegenwoordig mogelijkheden om goedkoop een huis te kopen. Je kunt hierbij denken aan Koopgarant of Sociale Koop. Bij deze regelingen betaalt de woningcoöperatie een deel van de koopsom. Je hoeft zelf dus maar een deel van de koopsom te betalen. Het resterende deel betaal je als je de gaat verhuizen en de woning weer verkoopt.

Ook kunnen je ouders misschien financieel bijspringen bij de aankoop van je woning, bijvoorbeeld met een lening of een schenking. In het dossier ‘Huis kopen met hulp van je ouders’, vind je meer informatie over de verschillende manieren waarop ouders financieel kunnen helpen bij het kopen van een huis.
 
Behalve door slim gebruik te maken van de startersregelingen en wellicht hulp te vragen van je ouders, kun je ook veel besparen door de maandlasten van je hypotheek zo laag mogelijk te houden. In de renteoverzichten op MisterMoney.nl kun je eenvoudig de hypotheekrentes vergelijken voor alle soorten hypotheken en rentevaste periodes. Op basis hiervan kun je vervolgens enkele offertes aanvragen om de hypotheken uitgebreid te vergelijken op hun voorwaarden. Zo vind je altijd een goedkope hypotheek die past bij jouw situatie.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Koopsubsidie 2013
Starterslening in de praktijk
Koopsubsidie 2012
Koopsubsidie 2011
Alles over koopsubsidie

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht