Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Koopsubsidie en de fiscus
De Nederlandse overheid heeft de koopsubsidie ingevoerd om het eigen woning bezit te bevorderen. De subsidie lijkt op het eerste gezicht op de huurtoeslag die huurders ontvangen als hun inkomen ontoereikend is om de huurlasten te kunnen betalen. Aan de subsidie zijn wel een aantal voorwaarden gebonden.

Koopsubsidie 2014 - De koopsubsidie, officieel Eigenwoningbijdrage, was een landelijke regeling waarbij staters met hulp van een subsidie van de overheid een woning konden kopen. Het toenmalige Ministerie van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu) introduceerde de regeling om de verkoop van woningen te stimuleren. In 2010 raakte de subsidiepot echter leeg en sindsdien is deze niet meer aangevuld. Hierdoor is het niet meer mogelijk om koopsubsidie aan te vragen.
Koopsubsidie 2013 - Van 2009 tot 2010 kon je koopsubsidie aanvragen als je een eerste huis wilde kopen. Maar het budget raakte toen uitgeput, dus koopsubsidie voor 2013 aanvragen is niet meer mogelijk. In 2013 koopsubsidie aanvragen is eigenlijk heel onwaarschijnlijk gezien de bezuinigingen.
Koopsubsidie 2012 - Op dit moment is het niet meer mogelijk koopsubsidie aan te vragen. De koopsubsidie was in 2009 door de overheid geďntroduceerd om kopers na de financiële crisis te helpen bij de financiering van een nieuwe woning. Sinds 29 maart 2010 is het niet meer mogelijk om koopsubsidie aan te vragen om het geld dat de overheid hiervoor beschikbaar had is opgeraakt. Tot op heden is het onduidelijk of het overheidspotje nog wordt aangevuld en of het ooit weer mogelijk is koopsubsidie aan te vragen.
Koopsubsidie 2011 - De koopsubsidie is in 2009 in het leven geroepen door de overheid, om kopers na de financiële crisis te helpen bij het kopen van een huis. Sinds 29 maart 2010 is het echter niet meer mogelijk om koopsubsidies aan te vragen.
Koopsubsidie 2010 - In 2010 is de koopsubsidie op een aantal punten gewijzigd. Zo is bijvoorbeeld het subsidiebedrag in 2010 verruimd. Meer hierover lees je in het artikel koopsubsidie 2010.
Koopsubsidie 2009 - Met de Eigenwoningbijdrage (Koopsubsidie) wil de Rijksoverheid het eigen woningbezit bevorderen. De regeling wordt uitgevoerd door Senter Novem. Lees hier alles over de koopsubsidie en regelgeving in 2009.
Koopsubsidie 2008 - Om starters op de woningmarkt een handje te helpen bestaat er sinds enkele jaren een koopsubsidie. De voorwaarden om voor de subsidie in aanmerking te komen worden jaarlijks aangepast. In dit artikel vind je informatie over de koopsubsidie in 2008.
Koopsubsidie 2007 - Het is voor jonge mensen vaak moeilijk om een woning te kunnen bekostigen. Om starters te helpen is de koopsubsidie in het leven geroepen. In dit artikel lees alles over de koopsubsidie in 2007.
Koopsubsidie 2006 - Volgens de Nederlandse overheid heeft iedereen het recht om goed en betaalbaar te kunnen wonen. Daarom bestaat er naast de huursubsidie ook een speciale subsidie voor kopers. Lees hier alles over de koopsubsidie in 2006.

Tips
Koopsubsidie maakt dromen mogelijk
De Nederlandse overheid heeft, om het eigen woning bezit voor mensen mogelijk te maken, besloten om een koopsubsidie in te voeren. De subsidie is een maandelijks belastingvrije bijdrage in de hypotheeklasten en is via SenterNovem aan te vragen.
Belasting koopsubsidie
De koopsubsidie is een maandelijkse belastingvrije bijdrage in de hypotheeklasten. Hoeveel subsidie iemand ontvangt is onder andere afhankelijk van het inkomen, prijs van de woning, het hypotheekbedrag en de leeftijd van de subsidie aanvrager.
Lagere maandlasten door koopsubsidie
Fiscus koopsubsidie: mensen die een woning met koopsubsidie hebben gekocht, profiteren van een belastingvrije bedragen in de hypotheeklasten waardoor de maandlasten teruggebracht worden. Niet iedereen komt echter voor de subsidie in aanmerking.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Het nut van oversluiten Het nut van oversluiten
Voordat je besluit je hypotheek te gaan oversluiten doe je er verstandig om te berekenen of oversluiten wel zinvol is. Wie zijn huidige hypotheek gaat opzeggen moet een b... Het oversluiten van een hypotheek
Bijleenregeling en belastingaangifte Bijleenregeling en belastingaangifte
De bijleenregeling is geen eenvoudige regeling. Bij het invullen van het aangifte formulier komt naar voren hoe complex de regeling wel niet is. Wie optimaal van de aftre... De bijleenregeling
BKR Hypotheken BKR Hypotheken
Ondanks een negatieve BKR code toch een hypotheek afsluiten? Dat kan tegenwoordig! In Nederland zijn een aantal financiele instellingen actief die speciaal aan deze groep... BKR hypotheken


 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?