Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Koopsubsidie 2007

Auteur: Mister Money Donderdag 22 maart 2007
Op 1 januari in 2007 zijn de regels omtrent de koopsubsidie aangepast. Zo zijn onder andere de inkomens- en koopprijsgrenzen verruimd. De nieuwe regelgeving zorgt ervoor dat steeds meer starters op de woningmarkt van de subsidie gebruik kunnen maken.

Met koopsubsidie wil de overheid het eigen woningbezit bevorderen. De overheid - beter; het ministerie van VROM- vindt dat iedereen in Nederland het recht heeft om goed en betaalbaar te wonen. Mensen met een laag inkomen moeten kunnen kiezen tussen een huurwoning en een koopwoning. Voor huurders met een laag inkomen is er huursubsidie, voor aspirant woningkopers ouder dan 18 jaar met een laag inkomen is er de koopsubsidie.

De subsidie is een bijdrage van maximaal € 170,16 per maand. Om daarvoor in aanmerking te komen dient er aan een aantal voorwaarden voldaan te worden.

De kostprijs van de koopwoning mag niet hoger zijn dan € 158.850 en is inclusief 12% verwervingskosten bij bestaande bouw (8% bij nieuwbouw). De hypothecaire lening mag echter niet hoger zijn dan € 171.558 Dit verschil komt, omdat er eigen middelen ingebracht mogen worden.

De hypothecaire geldlening moet worden verschaft met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en mag tot maximaal 40% aflossingsvrij worden verschaft en de rente dient minimaal 15 jaar vast te staan. Een aanvrager mag de laatste 3 jaar ook geen eigenaar-bewoner van een koopwoning zijn geweest.

Ook aan het inkomen en vermogen worden grenzen en voorwaarden gesteld. De koopsubsidie geldt voor mensen met een bruto inkomen tot maximaal 34.000 euro. Het vermogen mag niet hoger zijn dan € 19.698 Bij fiscaal partnerschap ligt deze grens op € 39.396

Op www.VROM.nl kan een proefberekening worden gemaakt. De koopsubsidie kan worden aangevraagd bij VROM door de hypothecaire geldverstrekker. Raadzaam is het definitief besluit (procedure duurt ongeveer 2 weken) af te wachten alvorens een woning wordt aangekocht.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hypotheken voor senioren
Huizenprijzen in juli omhoog
Kopen of huren? Starter kiest vaker voor huren
Daling hypotheekrente niet voldoende
Vergrijzing vormt bedreiging woningmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht

 • Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet