Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Koopsubsidie 2011

Auteur: Mister Money dinsdag 18 januari 2011
De koopsubsidie is in 2009 in het leven geroepen door de overheid, om kopers na de financiële crisis te helpen bij het kopen van een huis. Sinds 29 maart 2010 is het echter niet meer mogelijk om koopsubsidies aan te vragen. Het overheidsbudget voor deze subsidie is namelijk uitgeput. Nieuwe aanvragen voor koopsubsidie zijn niet meer mogelijk. De uitbetaling van reeds toegekende koopsubsidie loopt wel gewoon door.

Het ministerie van Verkeer, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) heeft de koopsubsidie in het leven geroepen met als doel om het eigenwoningbezit te bevorderen. De officiële benaming voor de subsidie is eigenwoningsbijdrage. De hoogte van de bijdrage een starter op de woningmarkt ontvangt, is van verschillende factoren afhankelijk. Zo wordt er gekeken naar het toetsinkomen, koopsom, hypothecaire leensom en de leeftijd van de aanvrager. Voor het toetsinkomen wordt er gekeken naar het bruto jaarinkomen. Starters die veel verdienen, ontvangen een lagere bijdrage. Voor mensen met een hoog inkomen bestaat de mogelijkheid dat de uiteindelijke bijdrage op nul euro wordt vastgesteld.

Of het overheidspotje voor de koopsubsidie weer aangevuld gaat worden, is nog onduidelijk. Het is dus niet mogelijk om te zeggen of je in 2011 wellicht weer koopsubsidie kunt aanvragen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Koopsubsidie 2014
Koopsubsidie 2013
Starterslening in de praktijk
Koopsubsidie 2012
Alles over koopsubsidie

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht