Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Koopsubsidie 2012

Auteur: Mister Money donderdag 5 januari 2012
Op dit moment is het niet meer mogelijk koopsubsidie aan te vragen. De koopsubsidie was in 2009 door de overheid geÔntroduceerd om kopers na de financiŽle crisis te helpen bij de financiering van een nieuwe woning. Sinds 29 maart 2010 is het niet meer mogelijk om koopsubsidie aan te vragen om het geld dat de overheid hiervoor beschikbaar had is opgeraakt. Tot op heden is het onduidelijk of het overheidspotje nog wordt aangevuld en of het ooit weer mogelijk is koopsubsidie aan te vragen.

Het toenmalige ministerie van Verkeer, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) heeft de koopsubsidie in het leven geroepen in 2009. Het doel hiervan was het eigenwoningbezit bevorderen, omdat mensen na de financiŽle crisis minder geneigd waren een huis te kopen.

De officiŽle benaming van de koopsubsidie is eigenwoningsbijdrage. De hoogte van de bijdrage die een starter op de woningmarkt ontvangt, is van verschillende factoren afhankelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het toetsingsinkomen, de koopsom, de hypothecaire leensom en de leeftijd van de aanvrager. Voor het toetsingsinkomen is het bruto jaarinkomen de maatstaf. Starters die veel verdienen, ontvangen een lagere bijdrage. Voor mensen met een hoog inkomen bestaat de mogelijkheid dat de uiteindelijke bijdrage op nul euro wordt vastgesteld.

Omdat het overheidsbudget voor de koopsubsidie in 2010 al was uitgeput, is het niet meer mogelijk om koopsubsidie aan te vragen. De uitkering van bestaande koopsubsidieregelingen lopen gewoon door. Of het budget van de overheid nog wordt aangevuld, is onbekend. Of het in de loop van 2012 weer mogelijk wordt om gebruik te maken van deze regeling is niet mogelijk.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Koopsubsidie 2014
Koopsubsidie 2013
Starterslening in de praktijk
Koopsubsidie 2011
Alles over koopsubsidie

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht