Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Koppelverkoop

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 30 september 2009
Laten we eens kijken naar dat begrip 'koppelverkoop'. Wat is dat nu eigenlijk? Volgens mij als je een klant verplicht een extra product af te nemen, anders krijgt hij het gewenste product niet. In termen van hypotheken bijvoorbeeld: je krijgt die voordelige hypotheek alleen als je er een overlijdensrisicoverzekering bij afsluit.

Dat is op zich een heel logische eis, omdat het risico gewoon afgedekt moet worden. Heel anders wordt het als je verplicht bent die overlijdensrisicoverzekering bij dezelfde aanbieder (veel te duur) af te sluiten. Alleen is ook dat niet ongebruikelijk - er zijn talloze verzekeraars die een hypotheek alleen aanbieden als de bijbehorende kapitaalopbouw en risicodekking ook bij hen plaatsvinden. Verpanding van een polis van een andere maatschappij behoort dan niet tot de mogelijkheden.

Rabobank staat bijvoorbeeld bekend om het aanbieden van rentekorting op een hypotheek, als alle verzekeringszaken van de klant bij de bank ondergebracht worden. Is dat koppelverkoop? Het is geen eis om de verzekeringsportefeuille over te hevelen, het levert alleen extra korting op. Net als het principe van pakketkorting bij verzekeringen: hoe meer verzekeringen je bij die ene maatschappij onderbrengt, hoe meer korting je krijgt. Is dat koppelverkoop?

Het ligt allemaal nog niet zo makkelijk volgens mij. Ieder bedrijf wil graag dat een klant zoveel mogelijk afneemt, natuurlijk. Als ze daar extra korting voor willen geven is dat in mijn ogen geen probleem. Als het een harde eis wordt... tja, je kunt als klant toch ook ergens anders naartoe? En zo niet, dan moet je misschien beter gaan nadenken of je die lening of hypotheek wel moet afsluiten.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet