Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Besparen op voeding

Auteur: Mister Money Woendag 25 juni 2008
Alles wordt duurder en daarom wordt het voor de consument steeds moeilijker om geld over te houden. Er zijn verschillende bespaarmogelijkheden waardoor je een leuke cent over kan houden waarmee je iets leuks kan doen. Je staat versteld waarop je allemaal kan besparen. Mister Money gaat in op besparen op voeding.

Het is overduidelijk dat artikelen in supermarkten veel duurder zijn geworden. Volgens het CBS (Centraal Bureau van de Statistiek) is melk bijvoorbeeld binnen ťťn jaar 22 procent in prijs gestegen, kaas en boter werden bijna 19 procent duurder. De zuivelproducten beÔnvloeden de prijsstijging van voedsel het meest, ongeveer 14 procent van het voedingsbudget gaat op aan zuivel. In mei van dit jaar is de prijsstijging van voedingsmiddelen ten opzichte van vorig jaar 6.3 procent, zo meldt het CBS. Reden genoeg dus om op je voeding te besparen. Dit kan door boodschappen voor meerdere dagen tegelijk in huis te halen. Zo kom je minder vaak in de supermarkt en lonken die mooi opgestelde aanbiedingen of die heerlijk reep chocolade niet continu naar je.

Huismerk vs. A-merk
Er kan flink bespaard worden door over te stappen van A-merken naar eigen merken van de supermarkt. De huismerken van de supermarkten in Nederland zijn vaak niet minder van kwaliteit dan de bekende A-merken. Goedkoper zijn deze producten wel, een pot pindakaas van 350 gram van het Albert Heijn Huismerk kost namelijk 0,82 eurocent. Voor dezelfde hoeveelheid pindakaas van Calve betaal je 1,09 euro. Dat lijkt een klein verschil, maar een volle boodschappenkar met huismerkproducten kan vele euroís goedkoper zijn. Op jaarbasis kan dit honderden euroís schelen.

Supermarkt vs. Supermarkt
De prijzen per supermarkt kunnen ook enorm verschillen. Zo betaal je voor een fles Coca Cola regular van 1,5 liter bij Jan Linders 1,20 euro, bij Albert Heijn 1,22 euro en bij Super de boer 1,39 euro.

Bespaar tips:
  • Vergelijk in de supermarkt de prijs per kilo of per liter van de gewenste producten. Dat is een snelle manier om zeker te weten of het ene merk duurder is dan het andere merk.
  • Laat reclame niet bepalen wat je koopt, maar bepaal zelf wat je echt nodig hebt. Reclame is overal en heeft invloed op iedereen. Gebruik je het product dat nu Twee halen ťťn betalen is normaal niet? Waarom zou je dat dan nu wel kopen? Blijf reclame de baas!
  • Vergelijk de supermarkten onderling!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet