Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wat kost een creditcard? - Uitleg en overzicht kosten creditcard

Auteur: Mister Money dinsdag 24 september 2013
Veel mensen schaffen een creditcard aan om betalingen te kunnen verrichten in het buitenland of voor betalingen via internet. Aan een creditcard zijn altijd kosten verbonden. Denk hierbij aan de jaarlijkse vaste kosten, de kosten bij geldopnames en pinbetalingen en eventuele rente. In dit artikel lees je welke kosten er allemaal komen kijken bij een creditcard en vind je handige overzichten met de kosten per aanbieder.

Creditcard kosten – Jaarlijkse bijdrage

Voor een creditcard betaal je elk jaar een vast bedrag aan je bank of creditcardmaatschappij. Dit is een soort jaarlijkse vergoeding voor de kaart en alle services die je erbij krijgt, zoals een aankoopverzekering. Deze jaarlijkse kosten voor de creditcard variëren van 12 tot 700 euro per jaar. Hierbij geldt wel: hoe duurder de creditcard, hoe meer services je erbij krijgt. Zo kun je bij sommige creditcards ook een gratis reisverzekering krijgen.

Kosten creditcard – Rente bij betalingsachterstand

Ga je creditcards vergelijken op Mister Money, dan zie je dat bij elke creditcard een rentepercentage wordt genoemd. Dit is de rente die je betaalt als je een betalingsachterstand hebt op je creditcard. Wanneer je een creditcard betaling doet, wordt het bedrag dat je hebt betaald aan het einde van de maand van je rekening geschreven. Heb je echter niet genoeg geld op je bankrekening staan, dan krijg je een betalingsachterstand op je creditcard en ga je dus het genoemde rentepercentage betalen.

Tip! Goedkoop geld lenen: De rente die je betaalt bij een betalingsachterstand op de creditcard is vaak erg hoog. Moet je een betaling doen die je niet direct kunt terugbetalen? Dan is het vaak voordeliger om een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten. Vergelijk rente doorlopend krediet via MisterMoney.nl of vind hier de laagste rente persoonlijke lening.

In het onderstaande overzicht zie je per creditcard wat de aanschafkosten zijn en hoeveel rente je betaalt bij een betalingsachterstand:

Kosten pinnen met creditcard

Gebruik je de creditcard ook voor pinbetalingen of om geld op te nemen? Dan betaal je hier soms ook kosten voor. De kosten bij een geldopname verschillen per creditcardmaatschappij. Sommige hanteren een percentage van 2 tot 4 procent per transactie. Andere rekenen een vast bedrag van 4,50 euro per transactie. Bij een geldopname in een vreemde valuta betaal je in sommige gevallen ook nog een koersopslag. Dit zijn kosten die de bank in rekening brengt voor het ‘wisselen’ van de valuta.

Pinbetalingen zijn bij de meeste creditcard gratis. Wanneer je echter een bedrag in vreemde valuta betaalt, bijvoorbeeld in Amerikaanse dollars, betaal je meestal een koersopslag.

In het onderstaande overzicht zie je hoeveel geld de verschillende creditcardmaatschappijen in rekening brengen:

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet