Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Kosten toeslagen nemen verder toe

Auteur: Mister Money dinsdag 14 december 2010
Bijna 10 miljard euro heeft de overheid in 2009 uitgegeven aan inkomensafhankelijke bijdrages voor wonen, zorg en kinderen. Dat is een half miljard meer dan een jaar ervoor, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename wordt voornamelijk veroorzaakt door een groter aantal aanvragen van zorg- en kinderopvangtoeslag.

Sinds de introductie van de zorgtoeslag in 2006 zijn de kosten hiervan met 1 miljard gestegen. In 2009 ontvingen ruim 5 miljoen mensen zorgtoeslag. Hieraan heeft de overheid in totaal 3,5 miljard euro uitgegeven. Dat is 200 miljoen meer dan in 2008. Deze stijging hangt ook gedeeltelijk samen met een stijgingen van de premie voor zorgverzekeringen.

Ouders kunnen sinds de introductie van de Wet Kinderopvang in 2005 ook een beroep doen op de inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag. Ouders ontvingen in 2009 gezamenlijk 3 miljard euro aan kinderopvangtoeslag. Dat is 10 procent meer dan in 2008. Omdat werkgevers sinds 2007 verplicht zijn bij te dragen in de kosten van de kinderopvang, is deze optie en dus ook de kinderopvangtoeslag voor veel ouders aantrekkelijker geworden.

De uitgekeerde huurtoeslag is ieder jaar vrij stabiel en bedraagt ook in 2009 ruim 2 miljard euro. Het kindgebonden budget nam in dat jaar met 100 miljoen euro toe en maakt daarmee 10 procent uit van het totale bedrag dat overheid kwijt is aan toeslagen. Ruim twee derde van alle huishoudens in Nederland ontvangt één of meerdere toeslagen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet