Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Kritisch verzekerd op reis

Auteur: Miss Money woensdag 11 april 2012
Afgelopen week heb ik eindelijk mijn vakantie definitief geboekt. Over twee maandjes vertrek ik al naar het land van communisme, rum en sigaren: Cuba. Tijdens het boeken werd ook de vraag gesteld of ik een reisverzekering en een annuleringsverzekering wilde afsluiten. Omdat ik zelf een doorlopende reis- en annuleringsverzekering heb, kies ik hier nooit voor.

Gelukkig had ik nog wel even de voorwaarden van mijn eigen reisverzekering gecheckt, want die bleek alleen Europadekking te bieden. Dus toen heb ik toch nog maar even een eenmalige werelddekking erbij afgesloten. Toen ik hiervoor belde met mijn verzekeraar, kreeg ik ook meteen de vraag of ik mijn annuleringsverzekering wilde uitbreiden. Immers het bedrag waarvoor ik nu maximaal was verzekerd, was lager dan de totale reissom.

Nu ben ik altijd kritisch als het aankomt op verzekeringen. Lang niet iedere verzekering is nuttig of nodig. En ik verzeker me liever niet voor dingen die ik zelf kan betalen of waarvan ik de kans dat ik er een beroep op moet doen heel klein acht.

Aangezien het verschil tussen de maximale vergoeding en de totale reissom niet heel groot was, besloot ik dus de annuleringsverzekering niet uit te breiden. In het slechtste geval betekent dit dat ik, als ik onverhoopt niet op reis kan gaan of de reis moet afbreken, een paar honderd euro kwijt ben. Niet leuk, maar geen onoverkomelijk verlies. En zeker niet iets waarvoor ik voor een heel jaar de premie van mijn annuleringsverzekering zou willen verhogen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet