Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Lage dollar: lekker shoppen?

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Donderdag 10 april 2008
De koers van de Amerikaanse dollar (en die van het Britse pond overigens ook) staat ten opzichte van de euro heel erg laag. Inmiddels krijg je voor een euro 1,58 dollar, terwijl dat een jaar geleden nog 1,35 dollar was. Bij gelijkblijvende prijzen in Amerika en Europa maakt dat de Verenigde Staten voor ons erg goedkoop (en Europa voor Amerikanen erg duur). Immers, een artikel van 100 dollar kost voor ons iets meer dan 63 euro, terwijl dat een jaar gelden nog 74 euro was.

Het is te merken. Amerikaanse toeristen mijden Europa en bij ons zijn de Verenigde Staten erg in trek als reisbestemming. Daarbij gaat het niet alleen om langere (rond)reizen, maar ook om korte trips. Een weekendje shoppen in New York is helemaal niet vreemd meer. De reis is goedkoop, de spullen zijn goedkoop Ė dus waarom niet?

Shoppen in de Verenigde Staten kun je natuurlijk ook online doen. Je hoeft er geen lange vliegreis voor de ondernemen: op internet zijn aankopen in dollars ook erg voordelig. Tenminste, als je alleen naar de prijs kijkt. Er komen natuurlijk ook nog verzendkosten bij.

En: formeel moet je bij aankopen van buiten de Europese Unie aangifte doen bij de douane en alsnog BTW, invoerrechten en/of accijns betalen. Dat bijna niemand dat in de praktijk doet wil niet zeggen dat de regel niet geldt. Wordt een pakje dat niet is aangegeven onderschept, dan kun je een fikse boete krijgen. De vrijstelling is minimaal: alleen als de waarde van het pakje niet hoger is dan 22 euro ben je vrijgesteld van het betalen van BTW en invoerrechten. Of als je van familie een cadeautje krijgt toegezonden met een waarde van niet meer dan 45 euro.

Het verplicht aangeven van artikelen die je uit het buitenland gekocht hebt geldt overigens ook als je ze er persoonlijk hebt opgehaald. Daarbij geldt een belastingvrije grens van 175 euro per persoon naast een aantal beperkte vrijstellingen voor zaken als tabaksartikelen, drank en parfums. Die belastingvrije grens wordt per 1 december 2008 verhoogd naar 430 euro voor passagiers van vliegtuigen en schepen. Dan heb je dus wat meer ruimte om volkomen legaal spullen mee te nemen uit het buitenland.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet