Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Lagere spaarrente ook jammer voor de bank

Auteur: Mister Money Dinsdag 28 augustus 2007
Bijna iedere Nederlander heeft een spaarrekening. Hoewel een aantal aanbieders de spaarrente de afgelopen periode verhoogd hebben is de spaarrente nog steeds aan de lage kant. Daarnaast liggen de aangeboden rentepercentages vrij dicht bij elkaar. Dit is niet alleen jammer voor de consument, maar ook voor de banken zelf. Uit een peiling onder de bezoekers van Mister Money blijkt dat een hogere spaarrente een bank veel nieuwe klanten zou kunnen opleveren.

Nederlanders sparen graag. In 2006 stond er zoín 223 miljard euro op de spaarrekeningen gestald en dat terwijl de spaarrente niet echt hoog was. Uit een peiling gehouden onder de bezoekers van Mister Money blijkt dat bijna negen op de tien Nederlanders bereid is om voor een hogere spaarrente elders een spaarrekening te openen. Slechts zeven procent van de 1382 ondervraagden liet weten, ondanks de lagere rente over het spaargeld, de bank trouw te blijven. Banken zouden volgens de peiling van Mister Money veel nieuwe klanten aan zich kunnen binden als zij de spaarrente verhogen.

Hogere spaarrente
Van de mensen die bereid waren om elders een spaarrekening te openen gaf 20 % aan al over te stappen bij een positief rente verschil onder 0,5 %. Ruim 55 % van de ondervraagden liet weten bij een rente verschil tussen 0 en 1 % bij een andere aanbieder een spaarrekening te willen openen. Nog eens 24 % van de deelnemers gaf aan bij een rente verschil tussen 1 en 1,5 % bereid te zijn om elders een spaarrekening te openen. Eťn op de vijf deelnemers liet weten pas bij een andere aanbieder een rekening te openen als deze een rente biedt die minimaal 1,5 % hoger is.

Wil je weten wat de hoogste spaarrente is? Bezoek dan het renteoverzicht. Internet sparen kent vaak een hogere spaarrente dan een gewone spaarrekening.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet