Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

LeasePlan Bank herziet spaarvoorwaarden

Auteur: Mister Money maandag 22 november 2010
LeasePlan Bank herziet in 2011 de voorwaarden voor haar internetspaarrekening. Dat maakte de spaarbank vrijdag bekend. De vast rente-opslag die de bank jaarlijks van plan was vast te stellen, zoals beloofd bij de introductie in februari, wordt volgend jaar ieder kwartaal opnieuw vastgesteld.

LeasePlan Bank betrad afgelopen februari de spaarmarkt en is onderdeel van leasemaatschappij LeasePlan. Het doel was om met de spaarbank via een alternatieve manier geld binnen te halen voor het moederbedrijf. De internetspaarrekening van LeasePLan bleek erg populair. Halverwege augustus kondigde de bank al aan geen nieuwe klanten meer te accepteren, omdat de doelen reeds waren bereikt. Alleen bestaande klanten kunnen nu nog geld storten op hun spaarrekeningen en profiteren van de hoge rente. De internetspaarrekening van LeasePlan Bank biedt op dit moment de hoogste spaarrente met een tarief van 2,95%*

Uniek aan LeasePlan Bank als spaaraanbieder is de manier waarop de spaarrente wordt vastgesteld. De bank baseert zich op de éénmaands Euribor-rente. Dit is het rentetarief waartegen banken op de internationale markt leningen van één maand bij elkaar kunnen afsluiten. LeasePlan Bank verhoogt deze rente met een vaste opslag en stelt zo haar spaarrentetarief vast. Als gevolg hiervan is de bank al geruime tijd de aanbieder met de hoogste rente op een spaarrekening.

Bij lancering van de spaarbank werd nog gezegd dat de vaste rent-opslag ieder jaar opnieuw zou worden vastgesteld. Vanaf 2011 kiest de bank dus voor een andere koers en wordt de rente-opslag per kwartaal opnieuw bepaald. LeasePLan bank doet dit omdat ze verwacht dat er in 2011 nog meer internetspaarbanken bij zullen komen. Door vier keer per jaar de rente-opslag opnieuw vast te stellen wil de bank haar flexibiliteit behouden en de spaarrente aan kunnen passen op ontwikkelingen in de spaarmarkt.

Klanten blijven een maandelijkse rente-update krijgen met hun actuele spaarrente. LeasePlan Bank zal op 31 december 2010 de rente-opslag voor het eerste kwartaal van 2011 bekend maken.

*Peildatum 19 november 2010

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet