Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

LeasePlan Bank weer open voor nieuwe spaarders

Auteur: Mister Money maandag 4 juli 2011
Nieuwe spaarders kunnen sinds vandaag weer een internetspaarrekening afsluiten bij LeasePlan Bank. De bank heeft de klantenstop die ze in augustus 2010 had afgekondigd weer opgeheven. Sinds de rustpauze hebben zich 13.000 belangstellenden aangemeld. Zij hebben inmiddels bericht gekregen dat de klantenstop is opgeheven.

Volgens directeur Rob Keulemans, loopt het inmiddels storm met nieuwe aanvragen voor de internetspaarrekening van LeasePlan Bank. “Wij hebben vanochtend bekend gemaakt dat de spaarrekening weer openstaat en inmiddels al honderden aanvragen mogen ontvangen.”

LeasePlan Bank heeft sinds de introductie van haar internetspaarrekening in februari 2010 ruim 50.000 spaarders mogen verwelkomen. In de zes maanden tot aan de klantenstop hebben de spaarders circa 1 miljard euro ingelegd op de internetspaarrekeningen en termijndeposito's. Omdat de bank in deze periode een minimaal verloop heeft gekend, is het totale spaartegoed inmiddels opgelopen tot ongeveer 2 miljard euro.

Met het opnieuw openstellen van de spaarproducten van LeasePlan Bank wil de leasemaatschappij LeasePlan Corporation N.V. 10 tot 20 procent van haar balanstotaal financieren. Dit komt neer op een totaal benodigd spaartegoed van 1,7 tot 3,4 miljard euro.

Op dit moment biedt LeasePlan Bank een rente van 2,72 procent op haar spaarrekening. Dit is opgebouwd uit het 1-maand Euribortarief van 1,32 procent en een opslag van 1,40 procent. Tot voor kort kende LeasePlan Bank het hoogste rentetarief in de markt.

Zakelijk sparen
Op dit moment staan de spaarproducten van LeasePlan Bank alleen nog open voor particuliere spaarders. Later in het jaar wil de bank ook wil zakelijke spaarders toegang geven tot een zakelijk spaarrekening. “We wachten eerst af hoeveel particuliere spaarders we mogen verwelkomen en hoeveel tijd we nodigen hebben om deze aan te sluiten. Zodra de grootste drukte daarvan een beetje voorbij is, zullen we ook weer zakelijke spaarders gaan verwelkomen.”

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet