Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Lenen en problemen

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) woensdag 19 december 2012
Je bent jong en je wilt wat. Jarenlang werd deze uitdrukking gebruikt door een televisiezender. Natuurlijk raken niet alleen jongeren in de problemen door overmatig geld te lenen. Volwassen sluiten ook voor tal van zaken een lening af en ook zij kunnen hierdoor in de financiŽle problemen raken.

Waar je als lener rekening mee moet houden, is dat je schulden niet vanzelf verdwijnen. Daarnaast rekenen kredietverstrekkers vaak een forse rente over het geleende geldbedrag. Je zult je uitgavenpatroon dus moeten aanpassen om de lening te kunnen terugbetalen.

Mocht je toch in de financiŽle problemen raken, zorg er dan voor dat je niet in paniek raakt. Probeer met de schuldeisers regelingen te treffen. Hieronder vind je een overzicht van websites en instanties die je kunnen helpen.

Informatie
Op www.nooitmeerroodstaan.nl kun je ook informatie inwinnen over het omgaan met geld en/of schulden. Je vindt hier ook verhalen, brieven, links en tips. Een andere interessante site is www.schulden.nl Ook hier word je stapsgewijs geÔnformeerd.

Via www.volkskrediet.nl kan ook hulp of informatie worden gezocht. Je vindt hier de stichting Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK). De leden van de NVVK zijn instellingen die actief zijn op het gebied van financiŽle hulpverlening en de zogenaamde kredietbanken. Dit zijn banken die bemiddelen via schuldeisers en schuldenaren. Deze instellingen werken veelal in opdracht of in samenwerking met de gemeenten. Mensen met een laag inkomen kunnen via het bureau voor rechtshulp gebruikmaken van juridische hulp.

Overheid
Via de gemeentelijke sociale diensten kan eventueel aanspraak worden gemaakt op regelingen voor minima. Schuldsanering wordt meestal uitbesteed aan een hulporganisatie, jouw gemeente kan je daar wegwijs in maken. Je kunt via de aangewezen instanties gebruik maken van De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Deze wet is bedoeld om schuldenaren na een periode van ongeveer drie jaar een schone lei te verstrekken. De regeling is gericht op het ophalen van zoveel mogelijk geld door o.a. het verkopen van de goederen met overwaarde. Gedurende de regeling wordt de schuldenaar geacht te leven op het sociaal minimum. Alles wat daarboven wordt verdiend, wordt gespaard. Na 3 jaar kan de toekenning van een schone lei volgen, schulden die dan nog openstaan worden kwijtgescholden.

Als er sprake is van slechts een tijdelijk geldtekort, dan kan een lening je misschien helpen. Let wel: een schuld moet altijd weer worden afgelost. Als je van jezelf weet dat je niet in staat bent om aan de betalingsverplichtingen te voldoen, sluit dan geen lening af. Zo worden je problemen alleen maar groter.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Tien spelregels voor verantwoord lenen
Risico afdekken middels verzekering?
Geld lenen? Leen slim of leen niet
Wist u dat Nederlanders weer verder in het rood staan?
Wist u dat misleidende reclame niet is toegestaan?

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet