Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Lenen en problemen

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) woensdag 19 december 2012
Je bent jong en je wilt wat. Jarenlang werd deze uitdrukking gebruikt door een televisiezender. Natuurlijk raken niet alleen jongeren in de problemen door overmatig geld te lenen. Volwassen sluiten ook voor tal van zaken een lening af en ook zij kunnen hierdoor in de financiŽle problemen raken.

Waar je als lener rekening mee moet houden, is dat je schulden niet vanzelf verdwijnen. Daarnaast rekenen kredietverstrekkers vaak een forse rente over het geleende geldbedrag. Je zult je uitgavenpatroon dus moeten aanpassen om de lening te kunnen terugbetalen.

Mocht je toch in de financiŽle problemen raken, zorg er dan voor dat je niet in paniek raakt. Probeer met de schuldeisers regelingen te treffen. Hieronder vind je een overzicht van websites en instanties die je kunnen helpen.

Informatie
Op www.nooitmeerroodstaan.nl kun je ook informatie inwinnen over het omgaan met geld en/of schulden. Je vindt hier ook verhalen, brieven, links en tips. Een andere interessante site is www.schulden.nl Ook hier word je stapsgewijs geÔnformeerd.

Via www.volkskrediet.nl kan ook hulp of informatie worden gezocht. Je vindt hier de stichting Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK). De leden van de NVVK zijn instellingen die actief zijn op het gebied van financiŽle hulpverlening en de zogenaamde kredietbanken. Dit zijn banken die bemiddelen via schuldeisers en schuldenaren. Deze instellingen werken veelal in opdracht of in samenwerking met de gemeenten. Mensen met een laag inkomen kunnen via het bureau voor rechtshulp gebruikmaken van juridische hulp.

Overheid
Via de gemeentelijke sociale diensten kan eventueel aanspraak worden gemaakt op regelingen voor minima. Schuldsanering wordt meestal uitbesteed aan een hulporganisatie, jouw gemeente kan je daar wegwijs in maken. Je kunt via de aangewezen instanties gebruik maken van De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Deze wet is bedoeld om schuldenaren na een periode van ongeveer drie jaar een schone lei te verstrekken. De regeling is gericht op het ophalen van zoveel mogelijk geld door o.a. het verkopen van de goederen met overwaarde. Gedurende de regeling wordt de schuldenaar geacht te leven op het sociaal minimum. Alles wat daarboven wordt verdiend, wordt gespaard. Na 3 jaar kan de toekenning van een schone lei volgen, schulden die dan nog openstaan worden kwijtgescholden.

Als er sprake is van slechts een tijdelijk geldtekort, dan kan een lening je misschien helpen. Let wel: een schuld moet altijd weer worden afgelost. Als je van jezelf weet dat je niet in staat bent om aan de betalingsverplichtingen te voldoen, sluit dan geen lening af. Zo worden je problemen alleen maar groter.


13 reacties verbergen

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 


Reacties:

Naam: a roode
Bericht: ik wil wel eens weten hoe je van een grote schuld afkomt als de instanties niets meer voor je doen kunnen en ik ben al 3 keer voor de rechtbank geweest en alle 3 keer afgewezen dus kortom ze laten mij en mijn zoon gewoon in de kou staan. Edited by: MisterMoney

Naam: linda
Bericht: ik wil graag weten waar ik geld kan lenen om mijn schulden te betalen ik heb een weduwe pension en ik werk ik betaal zoveel aan de schulden dat ik het niet meer aan kan mijn schulden zijn bijelkaar 10duizend wie kan mij helpen dat ik eindelijk rust krijg en gewoon aan 1 iemand ieder maand betaald maar wel gewoon ook kan leven ik draai nu in een kringetje rond en kan er niet uitkomen kunnen jullie mijn niet helpen

Naam: MARIETJE
Bericht: er heeft me nioemand een tweede kans wil van schulden af maar krijg nergens geen lening wegens bkr waar moet ik dan terrecht mijn put wortd alsmaar dieper

Naam: D
Bericht: Voor linda en marietje: ga eens praten met de schuldhulpverlening van je gemeente. Gewoon bij het gemeenteloket een afspraak maken. Mogelijk kunnen die alle leningen omzetten naar 1 lening of een andere regeling.

Naam: AG
Bericht: Beste A. Roode, Linda en Marietje,  
Ik ben het volkomen met D eens. Ga eerst eens vrijblijvend praten met Bureau Schuldhulp Verlening. Zij kunnen je een heel eind op weg helpen.Als je niet weet waar het bureau SHV zit kun je dit informeren bij de gemeent in jullie woonplaats.Heel succes allemaal.

Naam: S.van Hattum
Bericht: Goedemorgen.  
Onze zoon heeft in het verleden bij verschillende banken een lening afgesloten en nu kan hij met moeite de maand rente betalen laat staan iets aflossen, kunt u mij een tip geven of het gunstiger voor hem is om de verschillende leningen bij één bank de leningen onder te brengen.  
Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Naam: kasper vonk
Bericht: vooral studenten lopen het risico om te hoge leningen af te sluiten. Bijvoorbeeld als ze hun studie niet af kunnen ronden en wel moeten afbetalen, maar geen baan hebben vanwege de diploma's.  
[url]studentenlening.startpagina.nl[/url] heeft veel links over hoe je wel kan lenen. ook [url]www.nibud.nl[/url] is een handige site met veel nuttige informatie

Naam: ilse
Bericht: ik ben finacieel in de schulden gekomen , wil er graag vanaf en er alles aan doen , ik werk hard maar heb eigelijk 10,000 euro nodig zodat ik alles in een keer kan afbetalen wie o wie kan mij helpen zodat ik maandelijk nog maar een bedrag betaal en weer rustig kan slapen .

Datum: 19-1-2013 06:51:34
Naam: Robert van de Rhee
Bericht: mensen lenen te veel en dat is het probleem meer niet

Datum: 13-2-2013 08:56:49
Naam: elfriede
Bericht: Door een schuldhulpverlener ben ik nog meer in de schulden gekomen......ben nu op zoek naar iemand die voor mij bij eenbank ofzo 7000 euro kan lenen, daar krijg jij dan 1500 euro van...we stellen een contractje op...en de rest bespreken we prive wel even...binnen 2 weken alsjeblieft

Datum: 24-10-2013 06:54:52
Naam: maria
Bericht: Betaal al jaren bijna 300 p mnd aan postorders maar lijkt door hoge rente of bedrag gelijk blijft. Zit in bijstand ivm met fulltime zorg zoon met beperkingen. Ondanks dat ik aan kan tonen (bankafschriften ed) al jaren altijd goed te zijn met betalen is er geen bank die me leent ivm bijstand. Lening betekent dure schulden ineens af kunnen lossen en nog maar 1 schuld dus 150 p mnd aflossen ipv 300. Wie is zo n held en leent mij tegen officieel contract en met rente geld in dit kand???

Datum: 30-5-2015 00:43:26
Naam: Ingrid
Bericht: Als je zo in de schulden zit zou ik proberen om onder beschermd bewind te komen in samenwerking met de schuldsanering. Geeft heel veel rust. Een lening nemen om schulden te betalen is geen goede optie

Datum: 4-10-2015 12:44:37
Naam: Annie van Dewulf
Bericht: Hallo,  
 
Ik wil dat je weet dat ik heb gesproken met de bank en zij die willen weten hoe snel u in staat om de € 999 betalen om uw lening overdracht te voltooien zal zijn. Laat me weten wanneer precies zal u de betaling.  
 
Wachten uw antwoord  
 
groeten  
De heer Lawton Erickson  
 
 
Hallo,  
 
Je moet proberen en betalen dit bedrag vanaf nu tot maandag omdat de bank zei tegen me dat ze al elke regeling om het COT-code van het witwassen van geld controle stadskantoor te verzamelen hebben afgerond. Dus als je eenmaal betaalt de 1500 het COT code zal onmiddellijk worden gegeven aan u weer naar de overdracht van de lening in uw account te voltooien.  
 
Dus je moet proberen zoveel mogelijk de € 1500 betalen nieuwste maandag, omdat we niet willen dat deze transactie te vertragen verder.  
 
Bedankt voor uw begrip  
 
groeten  
De heer Lawton Erickson

Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Tien spelregels voor verantwoord lenen
Risico afdekken middels verzekering?
Geld lenen? Leen slim of leen niet
Wist u dat Nederlanders weer verder in het rood staan?
Wist u dat misleidende reclame niet is toegestaan?

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet