Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Lenen en registratie BKR

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) Dinsdag 26 april 2005
Heb jij de afgelopen vijf jaar een lening of een kredietfaciliteit afgesloten? Dan is de kans zeer groot dat jij een BKR-registratie hebt. Want (bijna) iedere lening van boven de 500 euro en die tenminste drie maanden loopt wordt bij het BKR in Tiel geregistreerd.

Het BKR houdt overigens niet alle schulden bij. Zo wordt een studieschuld, een hypothecaire lening, huurachterstand en onbetaalde energierekeningen niet in hun schulden systeem verwerkt. Het BKR is het leven geroepen om de consument tegen zichzelf te beschermen en niet onverantwoord leningen af kan sluiten. Wat veel mensen echter niet weten is dat het BKR niet over jou leenmogelijkheden beslist. Dit kredietverstrekker bepaald uiteindelijk of jij een lening bij hen mag afsluiten. Het BKR is een informatieve instelling en heeft geen rol in de beoordeling van een kredietaanvraag.

Betalingsachterstand
Een BKR notitie hoeft helemaal niet negatief te zijn. Het wordt pas “vervelend” als jij een betalingsachterstand hebt. Als jij je betalingsverplichtingen niet meer kunt nakomen dan krijg jij een negatieve BKR-codering. Instellingen hebben de plicht om een achterstand te melden, maar moeten je vooraf wel ingelicht hebben. Je krijgt dan een 'negatieve registratie'. Het niet nakomen van hypothecaire verplichtingen van 6 maanden wordt ook geregistreerd.

Als jij nooit een betalingsachterstand heeft gehad, kan dit in uw voordeel werken. Instellingen kunnen dan zien, dat je een keurig betalingsverleden heeft.

Ingelost
Indien de krediet faciliteit is ingelost en doorgehaald, blijft deze nog 5 jaar in het systeem staan voordat deze verwijderd wordt.


24 reacties verbergen

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 


Reacties:

Datum: 12-4-2006 21:29:59
Naam: EHB Wong Si Kwie
Bericht: kan ik met een negatief bkr code nu een lening afsluiten of niet, ben ik nu voor de eerste 5 jaar buiten spel gezet

Datum: 13-4-2006 09:51:43
Naam: MisterMoney
Bericht: RE: afhankelijk van het type codering en het aantal. Er zijn geldvertrekkers die daar (geen) problemen mee hebben of een rente-opslag toepassen. U bent derhalve niet 100% zeker buiten spel gezet te zijn.

Datum: 19-4-2006 12:03:02
Naam: c.norbert
Bericht: ik heb een lening nodig van 10.000 nodig om een auto tekopen ik had van uw bericht wacht van uw.

Datum: 19-4-2006 12:03:02
Naam: c.norbert
Bericht: ik heb een lening nodig van 10.000 nodig om een auto tekopen ik had van uw bericht wacht van uw.

Datum: 27-4-2006 21:58:46
Naam: Gido
Bericht: Waar kan ik ondanks mijn A notering bij BKR een lening van 1000 krijgen?

Datum: 28-4-2006 09:34:43
Naam: MisterMoney
Bericht: RE: indien deze is doorgehaald, zijn diversen kredietverstrekkers bereidt tegen een hogere rente dit krediet te verschaffen. Ook kan het snel geregeld zijn dmv een roodstand mogelijkheid bij een bank op de reguliere rekening. Alle banken hebben daar andere normen bij.

Datum: 22-6-2006 10:59:23
Naam: nassiry
Bericht: hallo  
ik heb een bkr codering(H)bij twee stichtingen, maar ik weet het niet hoe kan ik hem verwijderen? wilt u graag mij voor een lening en ook voor deze bkr codering helpen?  
bedankt  
n

Datum: 13-11-2006 19:57:39
Naam: Chris
Bericht: Kan een geldverstrekker de codering bij de BKR laten verwijderen

Datum: 14-11-2006 09:51:02
Naam: Mister Money
Bericht: Een geldverstrekker kan uw BKR-code niét laten verwijderen. Dat kan alleen het BKR.

Datum: 5-3-2007 15:30:14
Naam: Jose
Bericht: Ik heb bij BKR een A 3 codering staan deze duurt nog tot 2010.. Nu heb ik de deelnemer mbv een advocaat gevraagd de codering te verwijderen.De deelnemer is hiermee akkoord gegaan.. Alleen de BKR gaat hiermee niet akkoord..Ik vind dit vreemd daar BKR geen beslissende instantie is..  
Dus de SNS Bank wil de codering verwijderen maar BKR werkt niet mee. Hoe kan dit?..  

Datum: 3-5-2007 01:45:44
Naam: hakan
Bericht: ik heb een a3 codering  
kan ik geld lenen

Datum: 16-5-2007 23:27:36
Naam: SANNIE
Bericht: IK HEB EEN A2 EN EEN A3 CODERING DOORDAT IK WERKLOOS WAS GERAAKT NA MIJN STUDIE!  
 
IS HET MOGELIJK OM DEZE TE LATEN OVERNEMEN DOOR EEN ANDER GELDVERSTREKKER EN DAT IK DIE DAN PER MAAND AFLOS?

Datum: 3-9-2009 16:53:55
Naam: jolanda
Bericht: ik had een A2 codering ging om een bedrag van E 288,- deze is uiteindelijk ingelost en een herstel codering geworden. maar deze loopt nu in mei 2010 af, maar nu heb ik problemen met mijn auto en wil ik aangezien ik afhankelijk ben van mn auto een andere kopen. daar dit al de 2e auto is in 4 jaar met problemen wil ik nu zkerheid en een nieuwe daar heb ik e 7.500,- voor nodig heb veel offertes aangevraagd maar krijg iedere keer een helaas terug. de nieuwe auto gaat mij ook maandelijks geld besparen daar het een A label auto is. wie kan mij helpen? waar kan ik een lening krijgen van E 7.500,- ben nu echt wanhopig aan t worden.. al die sites met BKR notering bij ons geen probleem maar uiteindelijk is het wel een probleem en als je antwoorden wilt krijg je verder geen antwoord meer.  
ik heb een inkomen van ruim 1500,- in de maand wie o wie weet iets om mij te helpen?  
 
gr.

Datum: 5-2-2010 19:52:29
Naam: Rodekaart
Bericht: Wij zijn het niet eens met deze registratie. Iedereen die er ook zo overdenkt kan stemmen op onze rode kaart op http://www.rodekaart.nl

Datum: 19-4-2010 20:03:08
Naam: a.kurt
Bericht: nog hoe lange bkr heeft

Datum: 2-5-2010 18:46:40
Naam: Bkrcreditkaart
Bericht: negatieve bkr codering of heeft u geen inkomsten  
 
geen probleem,wij bieden u de meest geaccepteerde betaal/-creditcard aan.  
www.bkrcreditkaart.nl  
 
Onze medewerkers geven u graag geheel vrijblijvend alle informatie en geven een duidelijk antwoord  
op uw vragen. Neem vandaag nog de stap en vraag het aan.

Datum: 6-5-2010 21:44:28
Naam: Molhim
Bericht: Ik heb negatif bkr H4 het schuld is al lang betaalt. Om 28-august 2010 word ik helamaal herstelt van bkr.Hoe kan ik lening vraagen voor 5000 eu?Ik heb loondienst.

Datum: 9-1-2011 01:43:12
Naam: louise
Bericht: deze laatste advertentie is als je t goed lees,een vertaling.Ik had ook een lening aangevraagd met bijna exact t zelfde openingsbrief.De geldschieter weas Holden Investments....Kent iemand deze mensen ik heb op t laatste de aangeboden lening geweigerd.Te veel oneffenheden voor mijn gevoel gr l ps:graag uw reactie plaatsen  

Datum: 16-6-2011 16:06:39
Naam: visser
Bericht: ik heb een bkr notering en die is al 7jaar oud wanneer kan ik weer wat lenen?

Datum: 27-3-2012 00:40:36
Naam: fransisca
Bericht: Het is allemaal onzin je krijgt gewoon geen lening als je bkr hebt.En ik heb ook vanalles afgezocht want wij hebben een andere auto nodig voor naar het werk maar ook wij krijgen nergens een lening.Ik raak straks mijn baan kwijt door dat gedoe met de bkr omdat ik een auto nodig heb voor mijn werk.Waar zijn ze in nederland nou mee bezig.Ik heb dan wel werk via een uitzendbureau maar ik werk er inmiddels al 3 maanden en heb daarvoor ook altijd gewerkt.Ik heb ook een bkr opgelopen en die staat er al meer dan 10 jaar en ze verwijderen deze gewoon niet.Het is allemaal onzin en dan van die zogenaamde bureaus die wel zullen helpen.Ja als je eerst geld overmaakt en dan ben je je geld kwijt.Het zijn allemaal kletsverhalen.Ik wil U wel lening geven maar jij eerst geld overmaken.Nou mooi niet trap er niet in.ze moeten dat hele bkr opheffen want bkr maakt nederland kapot.waar halen ze het recht vandaan om mensen zo te kleineren en te bepalen of dat je een slechte of goede betaler bent.

Datum: 25-4-2013 20:11:33
Naam: olaf
Bericht: vreemd eigenlijk.  
Er zijn site`s die alles uitleggen over hoe het gaat als je wilt lenen met bkr codering.  
Alleen is er geen enkele die zegt welke dat dan doet.

Datum: 20-3-2014 20:40:07
Naam: C.Steven
Bericht: 17j samen , koter van 5 , ons huurhuisje staat plots te koop . Wil er om lenen , maar hebben pas een centralisatie gedaan . Niks BKR , schone lei ! met reden van centralisatie krijgen we nergens een lening , en we zitten in ons marge % wat je kan lenen . Ik word hier niet goed van !

Datum: 20-6-2016 19:01:03
Naam: Wolly
Bericht: Hallo  
 
Het is van de zotte,je gaat scheiden,je nieuwe vriendin nu mijn vrouw,was gescheiden. Allebei onze exen laten ons met een giga schuld achter.  
4 jaar schuldsanering en WSNP. En dan moet je nog 5 jaar op de strafbank, voor je weer iets mag. Onze exen spelen lekker mooi weer, en wij zaten aan de grond. GRRRR  
Het is gewoon van de zotte, dat zulke mensen gewoon door gaan met hun leven, en wij op een houtje moeten bijten. De Overheid maakt er een zooi van. Maar goed nog een jaar strafbankje en wij kunnen verder met ons leven, pff na 10 jaar getrouwd te zijn nu.  
Ik heb persoonlijk geen goed woord over voor de zelfverijkende overheid, die geld uitgeeft aan het buitenland, terwijl hier in Nederland veel armoede heerst, wel of niet door eigenschuld, dat is niet het punt. het gaat om, dat de overheid eerst aan zijn eigen volk moet denken en dan pas aan anderen. Wij geven de buurkinderen toch ook geen speelgoed, en laten onze eigen kinderen zonder staan?  
Mijn vrouw en ik willen graag verder, maar mogen het niet.  
Ik werk me kapot, maar gaat zoveel belasting af, dat er net genoeg voor de lasten en leven over blijft.  
Het is zo scheef allemaal hier in Nederland.  
Als je een A3 codering heeft,dan zit je gewoon 5 jaar op het strafbankje, ook als het niet je eigen schuld is. Raar toch?  
Ik vindt dat de rechten voor de man ,bij scheiding verbeterd moeten worden, want die zijn altijd zwaar de l.., als zij gaan scheiden, ook al wil de vrouw weg, je staat gewoon in je financieel blote kont. Belachelijk. Hiervoor geef ik een dikke rode kaart aan de regering.  
Ik ben niet de enigste die hiervoor komen te staan, er zijn duizenden mannen die na scheiding, zwaar financieel benadeeld worden door hun ex vrouw. Waar zijn onze rechten, als hard werkende familie mannen?  
Ik wilde dit graag even delen.  
Want men mag wel weten, hoe het in werkelijkheid gaat.

Datum: 25-11-2018 10:42:35
Naam: Mrs. Olivia
Bericht: Goede dag iedereen, mijn naam is mevrouw Olivia Dan. Ik woon in Verenigd Koninkrijk en ben vandaag een gelukkige vrouw? en ik zei tegen mezelf dat een geldschieter die mijn gezin redt van onze slechte situatie, ik zal doorverwijzen naar een persoon die hem leent, hij heeft me geluk en mijn gezin gegeven, ik had een lening van $ 250.000,00 nodig om begin mijn leven helemaal opnieuw, want ik ben een alleenstaande moeder met 3 kinderen. Ik ontmoette deze eerlijke en GOD vrezende man lening geldschieter die me helpt met een lening van $ 250.000,00 SG. Dollar, hij is een GOD vrezende man, als je een lening nodig hebt en je zult de lening terugbetalen, neem dan alsjeblieft contact met hem op vertel hem dat het mevrouw Olivia Dan is, die je naar hem verwijst. met de volgende naam en EMAIL onder de heer Albert Albern, via e-mail: (albern.p.albert@mail.com) Dank u.  
 
Heb je behoefte aan een lening voor goede ontwikkelingen, neem dan contact met ons op albern.p.albert@mail.com bedankt  
De heer Albern Albert





Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wie is Stichting Bureau Krediet Registratie?
Wat weet de Stichting BKR?
Een BKR-notering, het hoe en wat
Wist u dat het BKR meer aanvragen krijgt?
Wist u dat het BKR geen zwarte lijsten bijhoudt?

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet
  Zorgverzekering vergelijken 2019