Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Lenen met BKR-code

Auteur: Mister Money donderdag 20 december 2012
Sinds de aanvang van de kredietcrisis zijn leningverstrekkers steeds terughoudender geworden. Hierdoor is het voor mensen met een negatieve BKR-code haast onmogelijk geworden om een lening af te sluiten.

Voor de kredietcrisis richtten verschillende commerciële partijen zich speciaal op mensen met een negatieve BKR-code. Tegen een hogere rente konden consumenten in bepaalde gevallen alsnog een lening of zelfs een hypotheek afsluiten.

De crisis op de financiële markten heeft hier een einde gemaakt. Kredietverstrekkers zijn momenteel een stuk terughoudender met het verschaffen van leningen. Vandaag de dag is het zelfs voor mensen die niet in het bezit zijn van een negatieve code erg lastig om een lening los te peuteren bij de bank.

Mini-lening
Mensen met een negatieve BKR-code kunnen nog wel een mini-lening afsluiten. Maximaal kan er 750 euro geleend worden. Een mini-lening kan hierdoor zeer aantrekkelijk lijken, maar is dit zeker niet. Deze leenvorm brengt namelijk zeer hoge kosten met zich mee. Wie bijvoorbeeld 200 euro leent, moet rekening houden met 50 euro aan behandelingskosten. Het totale geldbedrag (inclusief de kosten) dient binnen een periode van een maand weer terugbetaald te worden. De kosten bedragen maar liefst 25 procent van het totale leenbedrag.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
BKR-code: hoe kom je er vanaf?
Alles over het Bureau Krediet Registratie
Problemen met lenen door BKR?
Consumentenbond: “BKR-code na twee jaar schrappen”

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek