Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Leven hypotheek

Bij een leven hypotheek is opgesplitst in twee delen: een geldlening waarover je rente betaalt en een levensverzekering waarover je premie betaalt. Deze twee delen worden dus gecombineerd. Op deze internetpagina vind je belangrijke informatie over de leven hypotheek.

Informatie leven hypotheek
Het afsluiten van een leven hypotheek
Een hypotheek afsluiten met een leven hypotheek is interessant voor mensen die beleggen te riskant vinden (beleggingshypotheek) en sparen te terughoudend (spaarhypotheek). Bij de meeste hypotheekverstrekkers is het mogelijk om een leven hypotheek af te sluiten.

Eigenlijk is een leven hypotheek hetzelfde als een beleggingshypotheek. Alleen beleg je bij een leven hypotheek slechts in één bedrijf, namelijk de verzekeraar. Het extra rendement is afhankelijk van de resultaten van de verzekeraar. Een beleggingshypotheek geeft je meer vrijheid en mogelijkheden en kans op een hoger rendement.

Hoeveel het spaardeel precies oplevert, staat van tevoren dus niet vast. Wel wordt gewoonlijk een bepaalde vast rendement gegarandeerd. Daardoor ben je verzekerd van een gegarandeerd kapitaal aan het eind van de looptijd. Meestal is dat zo'n 60% van het gedekte hypotheekbedrag.

In de praktijk is het gerealiseerde rendement meestal hoger door de renteparticipatie. Normaal gesproken is het eindkapitaal voldoende om de complete hypotheekschuld te voldoen. Je kan zelfs extra geld overhouden. Maar het kan dus ook zo zijn dat je met een restschuld blijft zitten.
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk de hypotheekrente van alle aanbieders.
Vergelijk hypotheekrente   
 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?