Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wist u dat de levensloop gunstig is voor mensen met kinderen?

Auteur: Annette Zeelenberg Woensdag 8 maart 2006
De levensloopregeling is nog niet bepaald populair onder de werkende Nederlanders. Toch is de nieuwe verlofregeling voor sommige mensen heel gunstig. Bijvoorbeeld voor mensen met kinderen. Ze hebben recht op extra belastingvoordeel als ze ouderschapsverlof opnemen.

Wie over een tijdje met verlof wil, kan dat sinds dit jaar doen met de nieuwe levensloopregeling. Hiermee spaar je een deel van je loon om later een periode van verlof te kunnen overbruggen. De regeling is een aantrekkelijke spaarvorm vanwege het belastingvoordeel. Het grootste fiscale voordeel is echter weggelegd voor mensen met kinderen. Wanneer zij ouderschapsverlof opnemen hebben zij niet alleen recht op de levensloopkorting maar ook op een extra korting.

Dat zit zo: Werknemers hebben wettelijk recht op dertien weken (onbetaald) ouderschapsverlof. Als je dit verlof opneemt en je doet in datzelfde kalenderjaar mee aan de levensloopregeling, ontvang je een extra heffingskorting. Deze korting komt neer op 50 procent van het minimumloon. Op dit moment is dat ongeveer 632 euro per maand voor iemand die voltijd werkt en voltijd ouderschapsverlof opneemt. Een kersverse moeder die drie maanden thuis blijft om voor haar kind te zorgen, krijgt van de fiscus dus bijna 1.900 euro korting.

Het mooie is bovendien dat deelname aan de regeling al voldoende is om in aanmerking te komen voor de korting. Het levenslooptegoed hoeft dus niet opgenomen te worden. Dit betekent dat kersverse ouders ook dit jaar al - ondanks dat ze nog weinig gespaard hebben- kunnen profiteren. De levensloopregeling maakt het voor hen mogelijk om na de bevalling thuis te kunnen blijven om voor de jonge spruit te zorgen. En dat is precies de bedoeling van de overheid. Die heeft de levensloop namelijk geÔntroduceerd om werk en privť beter te combineren.

Er is nog een voordeel. Voor het opnemen van verlof moet de werkgever om toestemming gevraagd worden. Dat ligt anders bij ouderschapsverlof. Dat is een wettelijke regeling, de werkgever kan dit dus niet weigeren. Wil je dit jaar nog meedoen aan de levensloopregeling? Dan heb je nog tot 1 juli van dit jaar de tijd op te beslissen. In januari 2007 kan weer opnieuw gekozen worden voor de regeling.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Zou je wel ANW krijgen als jouw partner komt te overlijden?
Meer korting op pensioenen bij grootste fondsen
Pensioen checken gebeurt steeds minder
Vrouwen krijgen lager pensioen
Gepensioneerden leveren in door simpeler loonstrookje

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet