Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Levensloopregeling en belasting 2008

Auteur: Mister Money Dinsdag 1 januari 2008
Heb jij al eens over de levensloopregeling nagedacht? Deze nieuwe manier van verlof sparen zag in 2006 het levenslicht. Werknemers kunnen via de levensloopregeling een deel van hun brutosalaris sparen. Dit spaargeld kan later gebruikt worden voor een periode van onbetaald verlof. De verlofreden doet er niet toe. Zo mag je verlof voor een sabbatical, opleiding of een zorgverlof opnemen.

Per jaar mag je maximaal 12 procent van jouw brutoloon sparen voor de levensloopregeling. Het totale spaarbedrag komt uit op 210 procent van jouw bruto jaarloon sparen. De werknemer kiest zelf bij welke toegelaten bank, verzekeraar of beleggingsmaatschappij hij het levenslooptegoed wil onderbrengen. Je spaart belastingvrij.

Het ingehouden bedrag is niet aftrekbaar voor de werknemersverzekeringen, maar wel voor de loonbelasting/volksverzekeringen en de Zorgverzekeringswet. Een werkgeversbijdrage voor de levensloopregeling is loon voor de werknemersverzekeringen, maar is onbelast voor de loonbelasting / volksverzekeringen en de Zorgverzekeringswet. Je berekent dus premies werknemersverzekeringen over het gespaarde bedrag (inclusief de werkgeversbijdrage) in de levensloopregeling. Dit gespaarde bedrag vermeld je in de aangifte loonheffingen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Pensioen - Levensloop
Werknemer kiest met levensloop vooral voor vervroegd pensioen
Wat is de levensloopregeling?
Kiezen voor levensloop of toch spaarloon?
Levensloopregeling 2012

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom