Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Levensverzekering

Een levensverzekering is een voorbeeld van een sommenverzekering. Dit soort verzekeringen wordt altijd afgesloten op de gezondheid van een persoon. De levensverzekering keert uit op het moment dat jij (de verzekerde) komt te overlijden of op een afgesproken datum. Op de volgende pagina's vind je belangrijke informatie over de levensverzekering, de aanschaf daarvan, mogelijke alternatieven en tips.

Informatie levensverzekering
Afsluiten van een levensverzekering
Het afsluiten van een levensverzekering is een heel proces dat begint met het invullen van een medische vragenlijst. Of een maatschappij jou accepteert hangt veelal af van de uitkomst van de vragenlijst. Een maatschappij wil namelijk weten hoeveel risico ze lopen.
Aan rokers wordt bijvoorbeeld vaak een hogere premie gevraagd omdat de kans op vroegtijdig overlijden groter is. Liegen is zeer onverstandig. Mocht het leugentje uitkomen, kan je uit de verzekering worden gezet, het uitkeren van de levensverzekering gaat dan ook niet door.

Als je een levensverzekering voor een hoog bedrag wilt afsluiten kan de verzekeraar naast de vragenlijst om een medische keuring vragen. De verzekeraar kan bijvoorbeeld vragen om een HIV-test te doen of je laten onderzoeken op ongeneeslijke ziekten of erfelijke aandoeningen.

Als je een levensverzekering wilt afsluiten kan je voor een maandelijkse premie kiezen of het bedrag ineens afkopen. Als je hebt gekozen om een maandelijkse premie te betalen, maar deze niet meer kunt opbrengen, dan kun je de levensverzekering ook premievrij maken. De verzekering loopt dan gewoon door, maar je hoeft geen premie meer te betalen. Uiteraard krijg je aan het einde van de looptijd een lager bedrag uitgekeerd dan wanneer je gewoon door was gegaan met het betalen van premie.
Alternatieven levensverzekering
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat een ongevallenverzekering geen overbodige luxe is?
Wist u dat het eigen risico in 2014 omhoog gaat naar 360 euro?
Wist u dat het niet zeker is dat de zorgpremies komend jaar omlaag gaan?