Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Levensverzekering

Een levensverzekering is een voorbeeld van een sommenverzekering. Dit soort verzekeringen wordt altijd afgesloten op de gezondheid van een persoon. De levensverzekering keert uit op het moment dat jij (de verzekerde) komt te overlijden of op een afgesproken datum. Op de volgende pagina's vind je belangrijke informatie over de levensverzekering, de aanschaf daarvan, mogelijke alternatieven en tips.

Informatie levensverzekering
Als je een hypotheek afsluit is je woning vaak het onderpand. Bij een levensverzekering is, hoe gek het ook eigenlijk klinkt, je leven het onderpand.

Bij de meeste maatschappijen kan je een levensverzekering afsluiten. De verzekeringsmaatschappij keert uit na een vastgesteld aantal jaren (of eerder als de verzekerde voor die datum overlijdt). De hoogte van de uitkering hangt natuurlijk af van de looptijd van de verzekering en/of de hoeveelheid betaalde premie. Met een levensverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden niet ontverzorgd achterlaat.

Er zijn verschillende soorten levensverzekeringen. De ene verzekering keert uit bij overlijden, de ander als je nog in leven bent (op een afgesproken datum). Daarnaast bestaat de mogelijkheid te kiezen voor een periodieke uitkering, of het gehele bedrag ineens afkopen. Er zijn vier hoofdvormen van een levensverzekering:

De spaarverzekering
Bij deze verzekering betaal je een aantal jaren premie. Vervolgens krijg je op een afgesproken datum een bedrag uitgekeerd. Deze verzekering keert dus ook uit als je nog in leven bent.

De overlijdensrisicoverzekering
Deze verzekering keert uitsluitend uit als je komt te overlijden. Als je op de afgesproken datum nog in leven bent krijg je niets. Je hebt dan wel al die tijd voor niets premie betaald.

Gemengde verzekering
Dit is een combinatie van de spaar- en overlijdensrisicoverzekering. Voordeel van deze verzekering is dat hij altijd uitkeert, bij leven of overlijden.

Renteverzekering (bijvoorbeeld lijfrente)
Een renteverzekering keert iedere maand, kwartaal of jaar een bepaald bedrag uit. Met dit extra inkomen kan je bijvoorbeeld je pensioen aanvullen of eerder stoppen met werken. Je moet wel belasting betalen over de maandelijkse of jaarlijkse uitkering.

Het is ook mogelijk een levensverzekering ook op een ander af te sluiten. Je sluit dan een verzekering af op het leven van een ander terwijl jij zelf de uitkering ontvangt. Dit is vaak het geval bij hypotheken, waarbij uitgekeerd wordt indien de partner overlijdt om de hypotheeklast af te lossen.

Voordelen:
Je laat je nabestaande niet met lege handen achter als je komt te overlijden.
Bij het afkopen van een levensverzekering zit je niet maandelijks aan een premie vast.

Nadelen:
Bij de overlijdensrisicoverzekering krijg je niets uitgekeerd als je op de afgesproken datum nog in leven bent.
Afsluiten van een levensverzekering
Alternatieven levensverzekering
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat een ongevallenverzekering geen overbodige luxe is?
Wist u dat het eigen risico in 2014 omhoog gaat naar 360 euro?
Wist u dat het niet zeker is dat de zorgpremies komend jaar omlaag gaan?