Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Liever niet besparen op boodschappen

Auteur: Mister Money Woensdag 11 november 2009
Er bestaan een aantal heilige huisjes waarop we liever niet willen bezuinigen. Dat blijkt uit een onderzoek van verzekeringsmaatschappij Cardif. Zij vroegen aan ruim duizend mensen waarop ze liever niet willen besparen als ze te kampen krijgen met een fors inkomensverlies. 90% van de ondervraagden liet weten niet te willen snijden in de kosten voor dagelijkse boodschappen.

Een ander item waarop Nederlanders niet willen besparen, is de woning. Bij een halvering van het inkomen is slechts 15% van de ondervraagden bereid om kleiner te gaan wonen.

Marieke van Zuien, Hoofd PR & Communicatie bij Cardif, laat weten niet geheel verrast te zijn met de uitkomst van het onderzoek. ďDat Nederlanders graag in hun huis willen blijven wonen als ze te maken krijgen met inkomensverlies hebben wij al vaker bevestigd gezien.Ē Wel vindt zij het opvallend dat het percentage dat niet wil bezuinigen op de dagelijkse boodschappen zo hoog is. ďBlijkbaar worden boodschappen ook als een vaste last gezien; dat is het toch ook? een wezenlijk onderdeel van ons uitgavenpatroon waarop we beslist niet willen inleveren.Ē

Andere zaken waarop liever niet bezuinigd wordt, zijn verzekeringen. 55% van de ondervraagden gaf aan niet van plan te zijn om hun verzekeringen te herzien. Dit gegeven is opvallend te noemen, omdat mensen vaak wel kunnen besparen op hun verzekeringen. Recentelijk was nog in het nieuws dat mensen behoorlijk wat geld besparen als ze opstal- en inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. De premieverschillen zijn, volgens onderzoeksbureau Moneyview, bij deze producten enorm.

Andere heilige huisjes die genoemd werden, zijn kleding (39%) en ontspanning (33%). Besparen op cadeautjes is met de feestdagen voor de deur wel populair, zo blijkt uit het onderzoek. Slechts 4% van de Nederlanders liet weten deze kostenpost niet te willen wijzigingen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet