Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Lijfrente

Weet je niet precies wat lijfrente is? Op de internetpagina van MisterMoney vind je nuttige informatie over deze levensverzekering. De voor- en nadelen van deze vorm van sparen worden uitgelegd. Daarnaast laat MisterMoney je kennis maken met enkele alternatieven van deze spaarvorm.

Informatie lijfrente
De aanschaf van een lijfrente
Een lijfrente uitzoeken valt nog niet mee. Verzekeraars bieden een heel scala aan lijfrenteproducten aan met diverse voorwaarden en regelingen. Maar er zijn een paar zaken waar je op kunt letten:

Vraag jezelf eerst af of je een levenslange lijfrente wilt (een uitkering tot aan je dood) of een tijdelijke lijfrente: een uitkering voor een bepaald aantal jaar. Een levenslange uitkering valt doorgaans lager uit dan een tijdelijke uitkering omdat deze statisch gezien langer uitgekeerd zal moeten worden. Maar in ruil daarvoor ontvang je wel een gegarandeerd aanvullend inkomen tot aan je dood.

Vervolgens kom je voor de keus te staan of je je geld laat storten in een gegarandeerde lijfrente of in een beleggingslijfrente. Het rendement van de eerste variant staat van te voren vast, maar verschilt per bank of verzekeraar. Een beleggingslijfrente levert door beleggingen vaak meer rendement op, maar kan door tegenvallende resultaten wel lager uitvallen.

Je kunt de rendementen van de verschillende lijfrentes met elkaar vergelijken op verschillende websites. Dat kan de doorslag geven om te kiezen voor een bepaalde verzekeringsmaatschappij. Maar het is wel aan te raden om eerst een adviseur te raadplegen, voordat je een lijfrentepolis afsluit. Die kan eventueel een lijfrente op maat maken, geheel conform je persoonlijke en toekomstige omstandigheden.
Wat zijn de alternatieven?
MisterMoney TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat steeds minder Nederlanders de hoogte van hun pensioen checken?
Wist u dat vrouwen een lager pensioen krijgen dan mannen?
Wist u dat door de versimpeling van het loonstrookje gepensioneerden erop achteruit gaan?
Wist u dat Zorg en Welzijn wil gaan beleggen met pensioenen?
Wist u dat het Nederlands pensioenstelsel niet meer het beste ter wereld is?