Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Lijfrente en de fiscus
Een lijfrentepolis kan eigenlijk gezien worden als een soort van levensverzekering. Mensen kunnen via een lijfrenteverzekering fiscaalvriendelijk geld opzij zetten voor laten. Om van het fiscale voordeel gebruik te maken dient er wel sprake te zijn van een pensioentekort.

Lijfrente 2014 - Uitleg en fiscale regels - De lijfrente is een manier om naast je AOW en eventueel werkgeverspensioen extra vermogen op te bouwen voor na je pensioen. Je kunt lijfrente opbouwen via een bankspaarrekening bij de bank of een lijfrenteverzekering bij een verzekeraar. In beide gevallen is het geld dat je spaart vrijgesteld van vermogensrendementsheffing in box 3. Ook mag je de ingelegde bedragen aftrekken van je inkomen in box 1van de inkomstenbelasting. Je moet hiervoor wel aan een aantal regels voldoen.
Lijfrente 2013 - Uitleg en fiscale regels - Lijfrente in 2013 – Wat zijn de fiscale regels? En tot welk bedrag is de lijfrente in 2013 aftrekbaar.
Lijfrente en belasting 2012 - De lijfrente is een manier om fiscaalvriendelijke te sparen voor een aanvulling op uw pensioen. Lijfrentes kunnen worden onderscheiden naar bancaire lijfrentes (afgesloten bij een bank) en verzekerde lijfrentes.
Lijfrente en belasting 2011 - Een lijfrente is een spaarpotje welke waaruit uitgekeerd wordt na de 65ste verjaardag of bij eerder overlijden aan de nabestaanden. De opbouw kan plaatsvinden door een lijfrenteverzekering of bancaire lijfrente (banksparen).
Lijfrente en belasting 2010 - Er kan op verschillende manieren fiscaal vriendelijk gespaard worden voor later. Een populaire spaarmethode is een lijfrente. In dit artikel lees je informatie over lijfrente sparen in 2010.
Lijfrente en belasting 2009 - Mensen kunnen middels een lijfrente fiscaalvriendelijk sparen voor later. Spaarders dienen er wel rekening mee te houden dat er aan de fiscale aftrekbaarheid wel voorwaarden verbonden zijn.
Lijfrente en belasting 2008 - Via een lijfrentepolis kunnen mensen eenvoudig geld sparen voor later. Een lijfrenteverzekering kent een verzorgend karakter. Als je jouw vrijkomende lijfrentekapitaal nog niet nodig hebt, kan je nog doorsparen.
Lijfrente en belasting 2007 - De pensioennorm bedraagt ongeveer 70 procent van het laatst verdiende loon. Deze norm kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een lijfrentepolis af te sluiten.
Lijfrente en belasting 2006 - Aan financiële producten zitten vaak fiscale voorwaarden. Een lijfrentepolis kent een verzorgend karakter. In dit artikel gaat Mister Money dieper in op een lijfrentepolis in 2006.

Tips
Fiscus lijfrente: let op aanpassingen
Een lijfrente biedt de mogelijkheid om fiscaal vriendelijk te sparen voor een extra pensioenaanvulling na de 65e verjaardag. De fiscus heeft de regelgeving omtrent lijfrentes regelmatig aangepast. Zo zijn de aftrekmogelijkheden tegenwoordig een stuk beperkter.
Belasting lijfrente: nabestaandenzorg
Een lijfrentepolis kan interessant zijn als je je gezin bij jouw overlijden goed verzorgd wilt achterlaten. Bij overlijden kan het opgebouwde kapitaal ter beschikking gesteld aan je nabestaanden. De nabestaande heeft de keus om een levenslange of tijdelijke lijfrente aan te kopen.
Lijfrente belasting: progressief belast
De uitkering van een lijfrente vindt altijd plaats in box 1 van het Nederlandse belastingstelsel. De uitkering wordt dan ook als een vorm van inkomen gezien. De lijfrente wordt progressief belast als inkomen voor een periode van minimaal vijf jaar en maximaal levenslang.
 
Opbouw van pensioen in het buitenland Opbouw van pensioen in het buitenland
Wanneer je in het buitenland werkt of woont, bouw je geen AOW op en in sommige gevallen ook geen werknemerspensioen. Een AOW-gat kan worden voorkomen door het afsluiten v... Pensioen nieuwe baan
Pensioengat belastingvriendelijk dichten Pensioengat belastingvriendelijk dichten
Uit onderzoek van Zwitserleven en TNS Nipo is gebleken dat Nederlanders over weinig pensioenkennis beschikken. 80 procent heeft bijvoorbeeld geen idee hoe het belastingvr... Pensioentekort
AOW en vergrijzing: partnertoeslag AOW en vergrijzing: partnertoeslag
Met ingang van 2015 zal de partnertoeslag worden afgeschaft. Het lijkt misschien nog ver weg, maar het is toch van belang hier nu al rekening mee te houden. Mensen die nu... AOW Nederland


 
Wist u dat steeds minder Nederlanders de hoogte van hun pensioen checken?
Wist u dat vrouwen een lager pensioen krijgen dan mannen?
Wist u dat door de versimpeling van het loonstrookje gepensioneerden erop achteruit gaan?
Wist u dat Zorg en Welzijn wil gaan beleggen met pensioenen?
Wist u dat het Nederlands pensioenstelsel niet meer het beste ter wereld is?