Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Lijfrente

Weet je niet precies wat lijfrente is? Op de internetpagina van MisterMoney vind je nuttige informatie over deze levensverzekering. De voor- en nadelen van deze vorm van sparen worden uitgelegd. Daarnaast laat MisterMoney je kennis maken met enkele alternatieven van deze spaarvorm.

Informatie lijfrente
Een lijfrente is een levensverzekering waarmee je een kapitaal opbouwt voor later, bijvoorbeeld voor je pensioen. Voor de meeste mensen is dat de reden om een lijfrente af te sluiten. Een andere reden is dat je met een lijfrente het inkomen van je nabestaanden kunt veilig stellen.

Wanneer je het opgebouwde kapitaal weer teruggestort krijgt, beslis je zelf. Je kunt bijvoorbeeld met je bank afspreken dat je vanaf je pensioen maandelijks een bedrag krijgt uitgekeerd.

In principe duurt een lijfrente-uitkering zolang als het 'verzekerde lijf' in leven is. Vandaar de term 'lijf'-rente. Maar je kunt een lijfrente ook voor een periode van bijvoorbeeld vijf of tien jaar afsluiten.

Meestal betaal je voor de opbouw van een lijfrente een periodieke premie of je stort een bedrag ineens (koopsompolis). Als de einddatum van verzekering in zicht komt, kun je een bank uitkiezen die het kapitaal gaat uitkeren. Er zijn dan verschillende mogelijkheden, waar we hier niet verder op in zullen gaan.

Voorheen was het nog gunstig om met een lijfrente te sparen voor een vervroegd pensioen. Dat is nu minder aantrekkelijk geworden. De overbruggingslijfrente die je hiervoor kunt inzetten is sinds januari 2006 niet meer aftrekbaar van de belasting. Ook als je de lijfrente-uitkering voor de pensioengerechtigde leeftijd laat ingaan, kun je geen premies meer aftrekken.
De aanschaf van een lijfrente
Wat zijn de alternatieven?
MisterMoney TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat steeds minder Nederlanders de hoogte van hun pensioen checken?
Wist u dat vrouwen een lager pensioen krijgen dan mannen?
Wist u dat door de versimpeling van het loonstrookje gepensioneerden erop achteruit gaan?
Wist u dat Zorg en Welzijn wil gaan beleggen met pensioenen?
Wist u dat het Nederlands pensioenstelsel niet meer het beste ter wereld is?