Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Lineaire hypotheek

Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de lineaire hypotheek. Bij een lineaire hypotheek vind de aflossing periodiek (dit kan een maand, kwartaal of jaar zijn) plaats. Het restantbedrag, dus wat er nog aan aflossing openstaat, wordt telkens verdeeld over de rest van looptijd. Hierdoor wordt de hypotheekschuld snel lager.

We beschrijven in detail wat de lineaire hypotheek inhoudt, hoe het werkt, waar je op moet letten bij de aanschaf alsook de voor- en nadelen. Daarnaast hebben we een aantal nuttige tips over deze hypotheekvorm.

Informatie lineaire hypotheek
De aanschaf van een lineaire hypotheek
Als je weet hoeveel geld je wilt lenen en welke hypotheekvorm je hiervoor wilt gebruiken moet je op zoek naar de instelling waar je deze wilt afsluiten. Via internet kun je bij verschillende instanties offertes aanvragen en zo dus kijken waar jij het voordeligst uit bent.

De lineaire hypotheek is vooral geschikt voor mensen die hun maandlasten (relatief) snel willen zien dalen. In de eerste jaren van deze hypotheekvorm ben je meer geld kwijt dan wanneer de hypotheek op zijn einde loopt. Vooral mensen die weten dat ze te maken krijgen met een financiŽle tegenvaller of een terugloop van hun inkomsten is dit een aantrekkelijke hypotheekvorm.

Vaak wil de hypotheekverstrekker dat je ook een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Deze verzekering staat los van de hypotheek, maar geeft de verstrekker extra zekerheid . Bij tussentijds overlijden komt de uitkering (gedeeltelijk) ten goede aan de aflossing van de hypotheek.

Zolang de hypothecaire lening wordt gebruikt voor de aankoop, onderhoud of verbetering van de eigen (eerste) woning zijn de hypotheekrente en kosten aftrekbaar. De hypotheekrente aftrek kan maximaal 30 jaar worden genoten.
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk de hypotheekrente van alle aanbieders.
Vergelijk hypotheekrente   
 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?