Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

'Linkse' beleggers behalen de beste rendementen

Auteur: Annette Zeelenberg Dinsdag 6 december 2005
Wie SP of PvdA stemt moet maar eens overwegen om te gaan beleggen. 'Linkse' beleggers blijken namelijk het meest succesvol te zijn op de beurs. Het minste rendement wordt behaald door beleggers die op de SGP stemmen.

Dit blijkt uit het jaarlijkse Beleggers Onderzoek van SNS Fundcoach onder 3.495 personen. Beleggers met een voorkeur voor de SP behalen het meeste rendement. In de afgelopen acht jaar was dat 2,5 procent. PvdA-stemmers volgen op de voet met 2,3 procent. De laagste rendementen worden behaald door Christen Unie ( min 0,3 procent) en SGP-stemmers (min 2,4 procent).

Opmerkelijk is dat wie veel tijd steekt in zijn beleggingen niet automatisch beter scoort. SGP-ers besteden met gemiddeld 132 minuten per week de meeste tijd aan de beurs, maar behalen het slechtste resultaat. Ook beleggingservaring blijkt niet van invloed te zijn op hoge rendementen. SP-ers hebben de minste beleggerservaring (gemiddeld 7 jaar) tegenover VVD-ers met 9 jaar, maar behalen wel een goed rendement. Een verklaring hiervoor is volgens SNS Fundcoach dat SP-ers weinig wijzigingen in hun portefeuille aanbrengen. SGP-ers muteren juist veel. In het onderzoek is ook gekeken naar de verschillen tussen beleggers per provincie. Zeeuwen hebben het hoogste rendement behaald, gevolgd door inwoners van Noord-Holland. De Friezen behalen het laatste rendement.

Vrouwen beleggen beter
Vorig jaar bleek uit onderzoek van SNS Fundcoach dat vrouwen aanmerkelijk betere beleggers zijn dan mannen. Dat komt vooral doordat vrouwen minder risicovol en bewuster beleggen dan mannen. Ze hebben een duidelijke lange termijn visie voor ogen hebben en gaan in tegenstelling tot de man rationeler met hun beleggingen om. Een ander opmerkelijke uitkomst was dat Mercedes-rijders succesvoller bleken te zijn op beurs dan andere bezitters van auto's.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet