Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Liquiditeiten

Iedereen die geld heeft, heeft koopkracht. Door aankopen te doen (geld uitgeven), maak je direct gebruik van de koopkracht, maar je kunt ook geld overhouden en besluiten om dit later uit te geven. Echter, door inflatie wordt dit geld minder waard en is er dus koopkrachtverlies. De meeste mensen willen geen koopkrachtverlies en gaan op zoek naar een manier om minimaal hun koopkracht te behouden, maar wel de beschikking te houden over hun geld. Dit geld kan je dan 'afgeven' en gaan sparen of beleggen. In ruil voor het risico en koopkrachtverlies dat je daarbij loopt ontvang je rente, dividend of eventueel huur. Een van de veiligste manieren om je geld tijdelijk af te staan is via liquide vermogenstitels; spaarrekeningen en termijndeposito's. Mister Money neemt u aan de hand mee en zal kort alles uitleggen over liquiditeiten, de alternatieven en geeft enkele tips.

Wat zijn liquiditeiten?
De aanschaf van liquiditeiten
De aanschaf van liquiditeiten is heel simpel; dit doe je via een reguliere bank- en die zijn er meer dan voldoende. Dit hoeft in veel gevallen ook niet de bank te zijn waar je lopende rekening loopt om een spaarrekening of deposito aan te schaffen, maar de lopende rekening dient wel gekoppeld (als tegen rekening) te worden aan je spaarrekening of deposito.
'Liquiditeiten' worden vaak gerelateerd aan de geldmarkt. Hier worden vermogenstitels met een looptijd van korter dan 2 jaar verhandeld en waar de risico's minimaal zijn. Echter zul jij als spaarder daar niet daadwerkelijk gaan handelen.
Alternatieven liquiditeiten
Mister Money TopTips

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiŽle problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?