Over Mister Money | Contact
Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Loonstrook 2008

Auteur: Ivo van Vugt (Advies v. Vugt) Vrijdag 4 januari 2008
Deze maand zullen miljoenen werknemers de eerste loonstrook van het jaar ontvangen. Het eerste wat er in de meeste gevallen wordt gedaan, is naar de dikgedrukte cijfers onderaan de strook kijken: het nettoloon. Helaas zal het niet veel hoger zijn dan het netto- maand basis salaris van 2007. Op enkele kleine euroís of procentverschillen zult u er niet op vooruit gaan bij een gelijkblijvend loon.

De lage- en hogere inkomens zullen er gemiddeld een klein beetje op vooruitgaan en de midden inkomens zullen er een klein beetje op achteruitgaan. Dit heeft tot gevolg, dat er bij een gelijkblijvend loon via de loonstrook nauwelijks compensatie is voor de verwachtte 2,25 procent inflatie NB1.

(NB1: Compensatie zal er waarschijnlijk zijn in de vorm van verhoogde huur-,zorg,-en kinder(opvang) toeslagen en verhoogde heffingskortingen via de fiscus.)

Toch zijn er enkele verschillen ten opzichte van 2007 op de loonstrook. Zo is de WW-premie voor werknemers gedaald van 3,85 procent naar 3,5 procent. In 2009 zou de WW-premie voor de werknemers trouwens worden afgeschaft, waardoor het inkomen er netto weer iets op vooruit gaat. Maar dit is natuurlijk nog helemaal niet zeker en dŠn is het nog maar de vraag, want de ziektekosten blijven stijgen en dat zult u merken!

Het is immers zo, dat de bijdrage voor de Zorg Verzekeringswet weer gestegen met 0,7% naar 7,2%, samen met de invoering van het verplicht eigen risico van 150 euro in plaats van de no-claim. Vanaf 2008 is dit direct voor iedereen te voelen. Een gezond persoon zal ongeveer 1 tot 1,5 procent minder te besteden hebben dan in 2007, en een zieker persoon zal direct een 0,5 tot 1 procent minder te besteden hebben ten opzichte van 2007.

Ook zullen veel Nederlanders het in hun portemonnee voelen, dat de afgedragen premies voor de zorgverzekering niet meer bij de buitengewone lasten mogen worden opgeteld in 2008; de belasting teruggave over 2008 zal daardoor aanzienlijk lager worden.

Ook een ander belangrijk verschil is er voor werknemers met de auto van de zaak; de bijtelling voor privť gebruik van de auto is gestegen naar 25 procent van de cataloguswaarde. Dit zal resulteren in een vermindering van het netto besteedbaar inkomen van enkele tientjes per maand. zie meer in dit artikel auto van de zaak 2008.

Indien u wenst te weten hoe een loonstrook doorgaans is opgebouwd van bruto naar netto, verwijzen wij u naar DIT artikel uit 2007. Het loonstrookje in 2007

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet