Over Mister Money | Contact
Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Loonstrookje 2011

Auteur: Mister Money woensdag 2 februari 2011
Iedereen met een vaste baan bij een werkgever krijgt maandelijks een loonstrookje. Veel mensen letten hierbij alleen op het bedrag dat bij netto-inkomen staat. Toch zijn er meer zaken van belang op het loonstrookje. We gaan hier kort in op enkele belangrijke onderdelen die in 2011 worden aangepast aan het loonstrookje.

Het loonstrookje wordt de komende jaren zowel voor de werkgever als de werknemer eenvoudiger gemaakt. Eén van de belangrijkste veranderpunten is dat er één loonbegrip komt voor de loonheffing, premies, werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW). Op dit moment verschillen de definities die diverse werkgevers hiervoor hanteren nogal.

Daarnaast wordt de loonstrook korter en duidelijker, doordat de verschillende tussenberekeningen tussen bruto- en nettoloon komen te vervallen. Verder verdwijnen ook de correcties tussen meerdere dienstbetrekkingen.

Inkomensafhankelijke bijdrage ZVW
De verplichte inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverkeringswet (ZVW) komt te vervallen. In plaats daarvan wordt een werkgeversheffing ingevoerd. Deze kent geen eigen premiegrens meer en loopt mee met de premiegrens voor de werknemersverzekeringen. De betaling voor de werkgeversbijdrage ZVW zal dus geen belast loon meer zijn en buiten het loonstrookje om gaan. Deze zal echter wel via de aangifte loonheffingen blijven verlopen. Hierdoor verdwijnt ook de (ingewikkelde) teruggave van de teveel betaalde premie ZVW bij meerdere dienstbetrekkingen.
 
Werknemersdeel WW-premie
Ook het werknemersdeel WW-premie wordt helemaal afgeschaft. Deze komt dus ook niet meer voor in de loonadministratie. De WW-premie blijft voor de werkgever wel bestaan, maar zal fors lager worden,onder andere doordat de WW-franchise wordt afgeschaft.
 
Privé-gebruik auto van de zaak
De bijtelling die geldt voor het privé-gebruik van de auto van de zaak zal tot het loon gaan behoren voor de premieheffing werknemersverzekeringen. Dit geldt nu ook al voor de loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage ZVW. De bijtelling privé-gebruik auto wordt hierdoor in feiten een volledige belaste toeslag Ďloon in natura' voor de salarisadministratie.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet