Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht

Auteur: Mister Money woensdag 26 februari 2014
Veel Nederlanders hebben in januari waarschijnlijk blij verrast naar hun loonstrookje gekeken. De meeste werknemers houden onderaan de streep namelijk netto meer over in 2014. Hoe komt dit? Wat is er veranderd op het loonstrookje in 2014 ten opzichte van 2013?

Hoger loon door verlaging eerste belastingschijf

De belangrijkste verandering is dat de werkgever minder loonheffing inhoudt. Dit komt door de verlaging van de eerste belastingschijf. Het tarief inclusief de premies voor volksverzekeringen is verlaagd van 37 naar 36,25 procent. Door de tariefverlaging in de eerste schijf gaan mensen met een minimumloon (1.485,60 euro per maand) er gemiddeld 55 euro per maand op vooruit en werknemers met een modaal inkomen (2.585 euro bruto per maand) houden 33 euro meer over.

Loonstrook 2014 en heffingskortingen

De hoogste inkomens merken nauwelijks wat van de belastingverlaging in de eerste schijf, omdat de algemene heffingskorting en de arbeidskorting inkomensafhankelijk zijn geworden. Hierdoor krijgen de hoogste inkomens minder korting dan in 2013. 

De lage- en middeninkomens krijgen echter juist meer algemene heffingskorting en arbeidskorting. De algemene heffingskorting bedroeg in 2013 maximaal 2.001 euro. Dit is in 2014 verhoogd naar 2.103 euro. De maximale arbeidskorting is verhoogd van 1.723 euro naar 2.097 euro. 

Door de hogere heffingskortingen blijft er een lager bedrag over waarover de werkgever loonheffing inhoudt. Met als resultaat dat je in 2014 onder streep meer geld overhoudt op je loonstrookje dan in 2013.

________________________________________________________________________________________

Over Mister Money.nl

Mister Money.nl is de vergelijkingssite voor bankproducten en verzekeringen. In de renteoverzichten op Mister Money vind je bijvoorbeeld altijd de laagste rente voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Daarnaast kun je uitgebreid hypotheekrentes vergelijken of uitzoeken waar je kunt sparen met de hoogste rente. Naast bankproducten kun je op Mister Money ook zorgverzekeringen vergelijken en vind je handige achtergrondartikelen.
________________________________________________________________________________________

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013
Loonstrook 2012


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken