Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Loonstrook en de fiscus
Werknemers ontvangen een loonstrookje vanuit hun werkgever. De werkgever is verplicht om minimaal één loonstrook per jaar te geven. Op het strookje staat naast je netto salaris nog een heleboel meer. Lees hier hoe een loonstrookje is opgebouwd en wat de wijzigingen zijn.

Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht - Veel Nederlanders hebben in januari waarschijnlijk blij verrast naar hun loonstrookje gekeken. De meeste werknemers houden onderaan de streep namelijk netto meer over in 2014. Hoe komt dit? Wat is er veranderd op het loonstrookje in 2014 ten opzichte van 2013?
Loonstrook 2013 - Wie goed kijkt naar het loonstrookje dat hij in januari 2013 heeft ontvangen, ziet direct dat er een aantal dingen anders zijn dan in 2012. Zo is het loonstrookje vereenvoudigd. Dit komt doordat de Wet Uniformering Loonbegrip op 1 januari van dit jaar in werking is getreden.
Loonstrook 2012 - Voor een groot aantal mensen zien de loonstrookjes er in 2012 anders uit dan een jaar geleden. Mensen met een inkomen onder de 3.000 euro, houden per saldo een hoger nettoloon over. Hogere inkomens leveren in evenals de oudere werknemers.
Loonstrookje 2011 - Als je een vaste baan hebt bij een werkgever krijg je ieder maand een loonstrookje. De meeste mensen letten hierbij vooral op het bedrag dat bij nettoloon wordt vermeld. We gaan hier kort in op enkele belangrijke wijzigingen 2011 in het loonstrookje.
Loonstrook 2010: je salarisstrook in 2010 - Salarisstrook in 2010: Als het salaris van een werknemer dit jaar niet verhoogd is, dan zal de werknemer er waarschijnlijk iets op achteruit gaan. Dit komt door een aantal aanpassingen vanuit de overheid.
Loonstrook 2009 - Het loonstrookje is niet altijd voor iedereen even begrijpelijk. Daarnaast worden er regelmatig zaken aangepast. Lees hier belangrijke informatie over het loonstrookje en de belasting in 2009.
Loonstrook 2008 - Werknemers ontvangen periodiek een loonstrookje van de werkgever. Op je loonstrook (of salarisstrook) staat onder meer hoe het salaris is op gebouwd en welke belastingen er worden ingehouden.
Loonstrookje 2007; van bruto naar netto - Mensen in loondienst ontvangen periodiek een loonstrookje van de werkgever. Voor lang niet iedereen is het loonstrookje even duidelijk. Hier vind je belangrijke informatie over de opbouw van je loonstrookje in 2007.

Tips
Belasting loonstrook: begrijp de termen
Op de salarisstrook (ook wel loonstrook genoemd) staat veel informatie die niet altijd even begrijpelijk is. Toch is het belangrijk om je loonstrook wel te snappen, het gaat immers over geld. Lees hier alles over de verschillende loonheffingen.
Loonstrook belasting: bruto naar netto
Loonstrookjes tonen grote verschillen, maar een ding is overal hetzelfde. Het verschil tussen het bruto- en het netto maandsalaris is groot. Er worden namelijk direct verschillende kosten ingehouden. Lees hier een loonstrookje is opgebouwd.
Loonstrook en de fiscus: veel verschillen
Geen enkel loonstrookje is hetzelfde. Dit komt door verschillende CAO's, verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden en voorwaarden met betrekking tot functie en inschaling. Ook verschillende pensioenregelingen kunnen voor verschillen zorgen.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen
Op 1 januari 2006 is er een nieuwe wet ingegaan voor mensen die vanaf dat moment arbeidsongeschikt raakten. WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) staat voor werk... Langdurig ziek
Gaan samenwonen Gaan samenwonen
Verzekeringen, toeslagen en pensioen. Drie zaken waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt als je vriend en jij besluiten om te gaan samenwonen. Zonde, wat dit... Geldzaken bij samenwonen
Geldzaken voor jongeren: roodstaan Geldzaken voor jongeren: roodstaan
Veel jongeren die zelfstandig wonen hebben hun geldzaken niet goed op orde. Ongeveer de helft van hen staat weleens in het rood. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nibu... Geldzaken voor jongeren


 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat u ook mag schenken aan uw schoonzoon of -dochter?
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat een gezamenlijke spaarrekening ook interessant kan zijn voor vriendengroepen?