Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Loonstrook 2012

Auteur: Mister Money woensdag 15 februari 2012
Voor een groot aantal mensen zien de loonstrookjes er in 2012 anders uit dan een jaar geleden. Mensen met een inkomen onder de 3.000 euro, houden per saldo een hoger nettoloon over. Hogere inkomens leveren in evenals de oudere werknemers.

Iedereen met een vaste baan bij een werkgever krijgt maandelijks een loonstrookje. Veel mensen letten hierbij alleen op het bedrag dat bij netto-inkomen staat. Bij veel mensen zal juist dit deel anders zijn. Met name bij mensen met lagere inkomens leidt dit tot een aangename verrassing. Het nettoloon is ineens hoger, omdat inkomens tot 3.000 euro minder belasting betalen. Dit komt door de hogere arbeidskorting, verruimde belastingschijven en een lagere premie voor de Zorgverzekeringswet.

Met name de verlaging van die veroorzaakt de verhoging van het nettoloon. De premie Zorgverzekeringswet is gedaald van 7,75 procent in 2011 naar 7,1 procent in 2012.

Hoger inkomens

Wie in 2012 een hoger inkomen heeft, bijvoorbeeld twee keer modaal (bruto 5.039 euro per maand), gaat er qua nettoloon op achteruit. Deze daling komt doordat voor bruto inkomens tussen 45.178 en 51.418 euro de arbeidskorting stapsgewijs wordt afgebouwd.

Oudere werknemers

Opvallend is ook dat juist oudere werknemers er in 2012 op achteruit gaan. Dit is het gevolg van de afschaffing van de extra arbeidskorting Ouderen bij werknemers vanaf 58 jaar. Deze korting is samen met de doorwerkbonus voor 62-plussers vervangen door een werkbonus. De nieuwe werkbonus bedraagt € 3.000 per jaar en is gericht op 61-plussers met een laag inkomen. De bonus moet hen stimuleren om te blijven werken.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken