Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Luie spaarders en het dakpansysteem

Auteur: Miss Money woensdag 27 oktober 2010
Steeds meer spaarbanken versimpelen hun spaaraanbod. Na de aankondiging enkele weken geleden van SNS Bank en haar dochter ASN dat zij het aantal spaarrekeningen gaan terugbrengen, heeft ABN AMRO haar spaaraanbod ook aangepast. De bank heeft nu nog maar drie spaarrekeningen in plaats van de oorspronkelijke twintig. ING past begin volgend jaar haar spaaraanbod aan.

Dat de banken dit doen, komt mede door de druk die de Autoriteit Financiële Markten heeft uitgevoerd. Hiermee wil ze het dakpansysteem tegengaan dat veel spaarbanken gebruikten door steeds nieuwe rekeningen in de markt te zetten en de rente op de oude rekeningen stilzwijgend te verlagen. Alle bovengenoemde banken ga nu namelijk ook klanten actief op de hoogte houden van rentewijzigingen.

Natuurlijk zou je kunnen stellen dat het ook een beetje de verantwoordelijkheid is van de spaarder zelf om bij te houden hoeveel rente hij ontvangt op zijn of haar spaarrekening. Zeker nu bijna iedere aanbieder deze tarieven op haar website plaatst, is dit erg gemakkelijk bij te houden.

Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf ook een redelijk luie spaarder ben. Ik controleer zelden of het geboden rentetarief op mijn spaarrekening nog gewijzigd is en ondanks dat ik aan internetbankieren doe, bekijk ik het rekeningoverzicht van mijn spaarrekening eigenlijk nooit. Hoeveel rente ik heb gekregen op mijn spaargeld, ontdek ik dus altijd pas als ik het jaaroverzicht toegestuurd krijg.

Het zou dus voor mij zeker handig zijn als de bank mij actief mailtjes gaat sturen als de rente wordt gewijzigd. Zo ben ik meer op de hoogte van wat mijn spaargeld mij oplevert. Maar waarschijnlijk zal dit dan ook niet meer zijn dan de informatie ‘ter kennisgeving aannemen’. Want zoals het een luie spaarder betaamt, vind ik overstappen natuurlijk teveel werk. Alhoewel dit me natuurlijk wel extra geld zou kunnen opleveren.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet