Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Geld.nl: ‘Maak zorgpremies allemaal tegelijk bekend’

Auteur: Mister Money dinsdag 1 november 2011
Het zorgseizoen is vandaag weer begonnen. In de periode van 1 november tot en met 31 december kunnen consumenten traditioneel overstappen van zorgverzekeraar. De verzekeraars wachten echter steeds langer met het bekendmaken van hun premies, blijkt uit een inventarisatie van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Op 1 november hebben nog slechts drie verzekeraars hun premies bekendgemaakt van de in totaal 32 aanbieders. “Hierdoor wordt het voor de consument steeds lastiger een goede vergelijking te maken en te beslissen over overstappen loont”, zegt Paul Huibers van Geld.nl. Hij pleit ervoor dat verzekeraars voortaan hun premie allemaal op dezelfde dag bekendmaken.
 
Huibers wijt het aan strategische overwegingen dat verzekeraars zo lang wachten met het bekendmaken van hun premie. “Door te wachten, voorkomt een verzekeraar dat concurrenten op haar premies in kunnen spelen. De consument is daarvan de dupe. Er blijven nu slechts enkele weken over om te kiezen tussen overstappen of bij de huidige zorgverzekeraar blijven.”

Naast concurrentie speelt, volgens Huibers, nog een ander motief. Namelijk de inkomsten van de zorgverzekeraar. “De grootste verzekeraars hebben gezamenlijk ongeveer 4 miljoen klanten. Door te wachten met het bekendmaken, kan een premie op het laatste moment nog worden bijgesteld. Eén euro premieverhoging per maand voor al deze 4 miljoen klanten, levert al snel 48 miljoen extra premie inkomsten op. Niet slecht voor een paar dagen wachten”, merkt Huibers op.

Het vergelijken van de zorgverzekering is voor veel mensen een ingewikkeld klus. Zeker nu eer ook dit jaar weer veel veranderd en de premies verder zullen stijgen. Dit maakt het voor de consument extra vervelend dat er maar zo'n korte periode overblijft om te vergelijken.

De periode van 1 november tot en met 31 december is bedoeld om de consument de mogelijkheid te bieden om van zorgaanbieder te veranderen. Zodoende kan hij ieder jaar opnieuw een zorgverzekering kiezen welke het best aansluit bij de persoonlijke situatie. De huidige werkwijze van zorgverzekeraars draagt hier, volgens Huibers, niet aan bij. Hij pleit er daarom voor dat zorgverzekeraars verplicht worden de premies gelijktijdig te publiceren op 1 november.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet