Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Meer Engels op Amsterdamse beurs

Auteur: Mister Money Woensdag 14 mei 2008
Op Amsterdamse beurs begint de Engelse taal steeds meer de boventoon te voeren. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) deed onderzoek naar de publicaties van AEX-fondsen en kwam tot de conclusie dat de Nederlandse taal op sterven na dood is. De VEB laat weten niet blij te zijn met deze ontwikkeling.

Op de Amsterdamse beurs zijn de meeste mensen de Nederlandse machtig. Het lijkt de VEB dan ook vrij normaal dat de jaar- halfjaar- en kwartaalcijfers in het Nederlands verspreidt worden. Daarnaast worden ook persberichten vaak alleen in het Engels gedistribueerd. Naar schatting bevindt driekwart van de aandelen van AEX-fondsen zich in het buitenland, maar dit wil volgens de VEB echter niet zeggen dat ook de meeste aandeelhouders buitenlands zijn. In aantallen zullen de Nederlandse aandeelhouders nog altijd de meerderheid vormen.

Vergadering
Niet alleen publicaties verschijnen steeds vaker in het Engels, ook kiest een groeiend aantal bedrijven er voor om tijdens de aandeelhoudersvergadering geen Nederlands, maar Engels te spreken. Toch zijn er volgens de VEB nog fondsen 'die hun Nederlandse aandeelhouders wel serieus nemen'. Het AEX-fonds dat de beleggers het vaakst in de Nederlandse taal informeert is met voorsprong DSM. Beursfondsen als SBM Offshore en ASML is er geen of nauwelijks enige relevante beleggersinformatie beschikbaar in het Nederlands.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet