Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Een meevallertje voor leaserijders

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) Dinsdag 31 januari 2006
Er is altijd veel te doen geweest rond de 'auto van de zaak'. Zo wordt vanaf 1 januari 2006 de auto van de zaak verrekend via de loonstrook en bij meer dan (naar rato) 500 privť - kilometers, dan volgt een bijtelling van 22% van de fiscale auto-waarde op het inkomen. Het is dan ook prettig als op de een of andere manier deze bijtelling gedrukt kan worden. Nu heeft het ministerie van FinanciŽn een steekje laten vallen en kunnen tienduizenden mensen met een auto van de zaak een netto voordeel verkrijgen dat kan oplopen tot enkele honderden euro's.

Het is namelijk zo, dat accessoires in 2005 niet meer meetellen bij het bepalen van de fiscale waarde van een auto. Deze fiscale waarde is anders dan de cataloguswaarde. Zo ontstaat er een voordeel dat op kan lopen tot soms wel honderden euro's.

Door een foutje op het ministerie telden accessoires tot 1 januari 2006 niet mee. Het gaat dan om accessoires als een cruise-control, lpg-installatie, navigatie- systeem en een boordcomputer. Voor deze accessoires geldt een korting op de bijtelling en verschilt van jaar tot jaar.

Voorbeeld: Voor een auto uit 2004 met cruisecontrol geldt een korting van E 225.--. Bij een belasting-tarief van 42%, scheelt dit toch E 21.--.

Echter zijn er wel enkele randvoorwaarden: zo dienen de accessoires fabriek-af in de auto te zijn gemonteerd en moet de auto tussen 1 januari 2000 en 31 december 2004 in gebruik zijn genomen. Ook geldt deze regeling alleen voor de belasting-jaren 2004 en 2005.

Veel mensen hebben echter al de aangifte IB 2004 ingediend o.b.v. de cataloguswaarde. Daar kan eventueel bezwaar tegen worden ingediend, ondanks de bezwaartermijn reeds voorbij is. Er dient dan wel een redelijk belang te zijn om de aangifte weer in behandeling te laten nemen.

Tip:
  • Vraag de fiscale waarde op bij uw werkgever of leasemaatschappij en gebruik deze voor de aangifte over (2004 e/o) 2005, dan wordt de 'bijtel'- waarde pas duidelijk.
  • Per 1 januari 2006 is het 'foutje' hersteld.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet